Üdvözöljük a nyugdíjasinfó weboldalon!

Ez a weboldal azért készült, hogy valós információkkal lássa el a nyugdíjasokat, és a nyugdíjba vonulókat.

Itt olvashat cikket a nyugdíjakról, nyugdíjemelésekről, nyugdíjbiztosításról is. De megtalálható nyugdíjaskénti munkavállaláshoz szükséges információk is.

Akik  csak most mennek nyugdíjba (esetleg még nyugdíj előtt állnak), azoknak is sok hasznos információkat szolgál a nyugdíjasinfó oldalunk.

 


Szponzorát linkek:

2016. november 21., hétfő

EZ AZ ÚJ TÖRVÉNY MEGBOLYGATJA A NYUGDÍJAKAT, A TELJES NYUGDÍJRENDSZERT! A szülőtartás alapjaiban bolygathatja meg a nyugdíjrendszert

EZ AZ ÚJ TÖRVÉNY MEGBOLYGATJA  A NYUGDÍJAKAT,  A TELJES NYUGDÍJRENDSZERT! A szülőtartás alapjaiban bolygathatja meg a nyugdíjrendszert

A nyugdíjakkal kapcsolatos legújabb hírek, az állam módosítani szeretne  az eddig is kötelező szülőtartási törvényen. Pár kérdés, ami felmerül  ezzel a témával kapcsolatosan.
Szponzorát linkek:


Az állami nyugdíj
A jelenlegi nyugdíjrendszerben sem annyira rózsás a helyzet, nem kielégítő most sem az átlag nyugdíj mértéke,mert az átlagkeresettől messze elmarad : míg az átlag nyugdíj 116-117 ezer forint körül mozog, addig az átlagkereset 160 ezer forint, de ez igencsak  eltérő területileg. Ugyanis a szórással van a legnagyobb probléma, lényegében azzal, hogy nem kevesebb, mint a fele a több mint 2 millió nyugdíjasnak,  100 ezer forint alatti havi nyugdíjból kell megélnie. 
Az világos, hogy tarthatatlan ez a helyzet, és erre  bizony mindenkinek fel kell készülnie, még a leendő is. Ezt természetesen a kormány  is tudja és állami szinten próbálnak  megoldást találni a felmerülő és egyre sürgetőbb problémára, így született meg a legfrissebb ötlet, a kötelező szülőtartás is.-írja a http://nyugdijbiztositas.com
Amit a szülőtartásról tudni kell
Nem egy új keletű kezdeményezés a szülőtartás, mert az Alaptörvénynek már 2013 óta. A mostani rendelet egy pontosítás miatt  került bevezetésre,  mert eddig csak konkrétan a szülő jelenthette fel a gyermekét, ha az  nem tett eleget a törvénynek.
Arra vonatkozik a jelenlegi változtatás, hogy ezután nem csak a szülők jelenthetik fel a gyermeküket, hanem például az is, aki hivatalosan eltartja, és az nem rokon. Ezzel tulajdonképpen konkrétan az állami és egyházi időseket ellátó szervezetekre fókuszálnak , például az idősek otthonára.
Egy  példán keresztül bemutatva: a havi ellátás egy idősek otthonában, mondjuk 110 ezer forintba kerül, eközben  az idős személy csak 90 ezer forint nyugdíjat kap, ahogy  ez igaz majd 1 millió másik nyugdíjas esetében is. Ilyen esetben az idősek otthona peres úton is követelheti, hogy az otthonban  élő személy   gyermeke fizesse ki a különbözetet.  2013-ban  még, egy ilyen per elutasításra került Hódmezővásárhelyen. Ennek a szabályzásnak nagyon érdekes végkifejlete lehet.
A szülőtartás lehetséges következményei
Természetesen korábban is voltak ilyen jellegű családi perek, de nagyon sok helyzetre ma sincs egyértelmű rendelet, általában az adott ügyben az ítéletet a bírói gyakorlat alakítja. És íme az első kérdés, hogy az amúgy is roppant  terhelt bíróság, majd  hogyan tudja kezelni a várhatóan elég magas számú új pereket? Ha sokan úgy gondolják,  hogy majd ettől tartani kell, és  anyagilag számukra amúgy is nehéz időszakban az állam ezzel egy újabb  plusz terhet ró rájuk, akkor bizony  tovább növelheti a kivándorlók számát. Ez pedig rendkívül negatívan hathat  nemcsak  a nyugdíjrendszerre, hanem  a gazdaságra nézve is.
Arról még nem is beszéltünk, hogy ezáltal olyan emberek, családok kerülnek bele ebbe a helyzetbe, akik aktív korukban végig fizették a járulékokat. Azt sem szabad elfelejteni el, hogy sokan halnak meg végrendelet, és örökös nélkül, így az ő vagyonuk is  az államra száll.
Akárhogy is alakul nekünk az idős korunkra  mindenképp gyűjtenünk kell, nehogy a gyermekeinket és saját magunkat olyan helyzetbe hozzuk, hogy ezt a törvényt majd alkalmazni kelljen a családdal szemben.
A cikk forrása: palyazatfigyelo.info

Szponzorát linkek: