Üdvözöljük a nyugdíjasinfó weboldalon!

Ez a weboldal azért készült, hogy valós információkkal lássa el a nyugdíjasokat, és a nyugdíjba vonulókat.

Itt olvashat cikket a nyugdíjakról, nyugdíjemelésekről, nyugdíjbiztosításról is. De megtalálható nyugdíjaskénti munkavállaláshoz szükséges információk is.

Akik  csak most mennek nyugdíjba (esetleg még nyugdíj előtt állnak), azoknak is sok hasznos információkat szolgál a nyugdíjasinfó oldalunk.

 


Szponzorát linkek:

2016. november 23., szerda

Így dőlnek be az idősek a kétes gyógyhatású termékeknek

Így dőlnek be az idősek a kétes gyógyhatású termékeknek



Trombózist megelőző matrac és agyi ereket tágító óra 450 ezer forintért. Idős embereket, nyugdíjasokat vettek célba azok a csalók, akik kétes gyógyhatású termékeket adtak el nekik több százezer forintért.
Szponzorát linkek:


A 82 éves Béres Gáborné Máriát telefonon hívták fel, az egészségi állapotát szerették volna felmérni. Azt nyomatékosan elmondták neki, hogy szó nincs termékbemutatóról, csupán egy ingyenes vizsgálatot ajánlanak. Nem kell hónapokat várni, nem kell sorban állni, helyben elvégzik a vizsgálatokat, de ennek az az “ára”, hogy egy előadást meg kellene hallgatnia utána az elektroszmog káros hatásairól – mesélte az érintett az M1 Kosár című műsorában.
Az idős asszony el is ment az előadásra, ahol egy szerkezetet helyeztek a mellkasára. Megállapították, hogy a szívével komoly gondok vannak. A férfi, aki a vizsgálatot végezte, azonnal a megtakarításai után kezdett érdeklődni, rákérdezett, hogy gyűjt-e az asszony például a temetésére. Miután az idős hölgy elmondta, hogy igen, van megtakarítása, máris azt javasolta neki a férfi, hogy inkább az egészségére áldozzon, ne a temetésre gyűjtögessen.
Egy másik nyugdíjas asszonyt, Takácsné Czinki Katalint érszűkület vizsgálatra invitálták. Őt is telefonon keresték meg, és neki is ingyenes vizsgálatot ígértek. Mutattak neki egy takarót és egy matracot, ami megvédi mindenféle ártalmas sugárzástól. Katalin szerette volna a matracot, ezért készségesen el is kísérték a lakásáig, hogy ott vegyék át a pénzt. Kísértetiesen ugyanez történt Béres Gábornéval is. Azt mondta, hirtelen fel sem fogta, hogy 450 ezer forintot fizetett ki.
A megfélemlítés és a meggyőzés pszichológiája hat
A meggyőzés pszichológiája elég érthető forgatókönyv alapján működik – mondta Kalmár Hajnalka pszichológus, aki szerint nem nehéz az érzelmeket manipulálni. Könnyen rá lehet venni valakit arra, hogy az egészsége megőrzése érdekében, akár egy nagyobb kiadást is vállaljon. Különösen egyszerű az idős, beteg embereket befolyásolni.
Béres Gáborné szerette volna már a vásárlás másnapján visszavinni a termékeket, de a Vero Centrum Kft. elzárkózott. Az idős asszony aztán a békéltető testületnél és a rendőrségnél is próbálkozott. Utóbbi helyen derült ki, hogy száznál több feljelentés érkezett hasonló ügyben.
Az érintett céget megkereste a Kosár stábja. Azt írták, hogy nem tekintik jogosnak a nyugdíjas asszony követelését, nem is fizetik vissza a vételárat. Az eszközök közérzetjavító hatásúak, ezért nem is ígérhettek gyógyulást, a szervezet öngyógyító képességét javítják csupán. Az nem derült ki, hogy a vizsgálatokat végző embereknek milyen egészségügyi végzettsége van.
Nem szabad belenyugodni az átverésbe
(a kép csak illusztráció)
A Kosár által megkeresett ügyvéd azt tanácsolta, nem szabad annyiban hagyni a dolgot, meg kell próbálni visszaszerezni a kicsalt pénzt. A legtöbb csalót megijeszti, ha egy ügyvédtől vagy egy közjegyzőtől kap hivatalos levelet, fizetési meghagyást, ilyenkor könnyebben hajlanak arra, hogy valamilyen közös megegyezéssel vagy egyezséggel mielőbb lezárják az ügyet.
A cég időközben nevet változtatott. Szakértők szerint, ha telefonon ingyenes egészségfelmérésre, vagy ahhoz kapcsolódó termékbemutatóra invitálnak valakit, akkor érdemes gyanakodni. Akár átverés áldozatává is válhat ugyanis az ember.
A cikk forrása: hirado.hu

Szponzorát linkek: