Üdvözöljük a nyugdíjasinfó weboldalon!

Ez a weboldal azért készült, hogy valós információkkal lássa el a nyugdíjasokat, és a nyugdíjba vonulókat.

Itt olvashat cikket a nyugdíjakról, nyugdíjemelésekről, nyugdíjbiztosításról is. De megtalálható nyugdíjaskénti munkavállaláshoz szükséges információk is.

Akik  csak most mennek nyugdíjba (esetleg még nyugdíj előtt állnak), azoknak is sok hasznos információkat szolgál a nyugdíjasinfó oldalunk.

 


Szponzorát linkek:

2016. december 20., kedd

NYUGDÍJASOK FIGYELEM! INGYEN JÁR HA JOGOSULT RÁ >>>

NYUGDÍJASOK FIGYELEM! INGYEN JÁR HA JOGOSULT RÁ >>>


Amikor valaki nyugdíjba vonul, egészen megváltozik az élete. Új ritmusban zajlanak a mindennapjai, és olyan kedvezményes lehetőségekhez is jut, amelyekre korábban nem volt jogosult. -írja az http://www.nlcafe.hu
Szponzorát linkek:

Díjmentesen utazhatnak a BKK járatain a 65 évnél idősebbek. Nekik személyi igazolvánnyal, vagy más azonosításra alkalmas okmánnyal kell igazolniuk a korukat. Mivel a jegyek és bérletek egyáltalán nem olcsóak, sokat jelent a kedvezmény a nyugdíjasoknak. A MÁV ugyancsak biztosítja az ingyenes utazást a 65 éven felülieknek. Azok a nyugdíjasok viszont, akik még nem töltötték be ezt a kort, korlátozott számban kedvezményre jogosító szelvényt kapnak. Ezekkel 50 és 90 százalékkal kell kevesebbet fizetniük a jegyért.
A fogászati ellátások egy része is ingyenessé válik 62 éves kor felett. A teljes körű fogászati alap- és szakellátást – a fogtechnikai költségek kivételével térítésmentesen elérhetik. 62 év felett a támogatott, kivehető és rögzített pótlások fogorvosi munkája is térítésmentesen jár, a technikai költségekhez pedig támogatást kapnak az érintettek.
Ezeket a kezeléseket az OEP finanszírozza, így csak az OEP-pel szerződött fogorvosoknál vehetőek igénybe. Azt is meg kell tudni, hogy a kiválasztott fogtechnikusok rendelkeznek-e OEP szerződéssel. Ugyanis a pótlást csak akkor lehet tb-támogatással igényelni, ha megvan a megfelelő szerződés.

Nyugdíjasjeggyel

Ingyenes belépőkre a legtöbb esetben a nyugdíjasok sem jogosultak, de ha rendezvényre szeretnél elmenni, érdemes megkérdezni, hogy milyen kedvezményt vehetsz igénybe. A belépőjeggyel látogatható állami intézményeknél általában van nyugdíjasjegy, de több moziban is kedvezményes jegyet kapnak az idősebbek. Ugyan nemcsak a nyugdíjasokat érinti, de a múzeumokban például minden hónapban van egy nap, amikor nem kell fizetni a belépésért. 
A strandok, gyógyfürdők is adnak kedvezményeket a szolgáltatásaikból azoknak, akik fel tudják mutatni a nyugdíjas-igazolványukat.
Forrás : http://www.nlcafe.hu
A cikk forrása: nyugdij.info

Szponzorát linkek: