Üdvözöljük a nyugdíjasinfó weboldalon!

Ez a weboldal azért készült, hogy valós információkkal lássa el a nyugdíjasokat, és a nyugdíjba vonulókat.

Itt olvashat cikket a nyugdíjakról, nyugdíjemelésekről, nyugdíjbiztosításról is. De megtalálható nyugdíjaskénti munkavállaláshoz szükséges információk is.

Akik  csak most mennek nyugdíjba (esetleg még nyugdíj előtt állnak), azoknak is sok hasznos információkat szolgál a nyugdíjasinfó oldalunk.

 


Szponzorát linkek:

2016. december 7., szerda

MEGDUPLÁZNÁK A JANUÁRI NYUGDÍJEMELÉST!

MEGDUPLÁZNÁK A JANUÁRI NYUGDÍJEMELÉST!


Szinte naponta jelennek meg az új hírek a nyugdíjemeléssel kapcsolatban is. Az első törvény szerint 0,9 százalékos nyugdíjemelés jön január 1-től! A miniszterelnök ezzel szemben 1,6 százalékos nyugdíjemelést jelentett be a nyugdíjasok örömére. Hiszen az 1,6 % mégiscsak sokkal jobb, mint  a 0,9%.
Szponzorát linkek:


Ezt az 1,6 %-os nyugdíjemelés duplázná meg az MSZP és be is nyújtották a Parlamentnek az erről szóló javaslatot, amiről a jövő héten döntenek is a Parlamentben.
Az idei 3. adócsomagot egyébként gyorsított eljárásban fogják tárgyalni. Ebben az esetben nem is kerül a szakbizottságok elé javaslat, hanem mindent a parlament törvényalkotási bizottsága bonyolít le, így valóban megvalósul a gyorsaság.
A nyugdíjemelés összegén változtatásához meg kell nyitni újból a költségvetési törvényt és ott átvezetni a változásokat. A nyugdíjtörvény szerint ugyanis a januári nyugdíjelmés mértékét az adott évi költségvetés tervezetében kell szabályozni. Még júniusban fogadták el a 0,9%-os nyugdíjemelést, mert akkor még ekkor éves inflációval számoltak.Azóta azonban kiderült, hogy az infláció 2-3 százalékos tartományba is kerülhet 2017-ben – igaz, a kormány még nem módosított az inflációs prognózisán.
A MSZP-s képviselők mostani módosítása azonban arra tesz javaslatot, hogy a parlament emelje 3,2 százalékra a januári emelés mértékét.
A cikket a napi.hu értesülése alapján készítettük.
A cikk forrása: palyazatfigyelo.info

Szponzorát linkek: