Üdvözöljük a nyugdíjasinfó weboldalon!

Ez a weboldal azért készült, hogy valós információkkal lássa el a nyugdíjasokat, és a nyugdíjba vonulókat.

Itt olvashat cikket a nyugdíjakról, nyugdíjemelésekről, nyugdíjbiztosításról is. De megtalálható nyugdíjaskénti munkavállaláshoz szükséges információk is.

Akik  csak most mennek nyugdíjba (esetleg még nyugdíj előtt állnak), azoknak is sok hasznos információkat szolgál a nyugdíjasinfó oldalunk.

 


Szponzorát linkek:

2016. december 9., péntek

Csak 7300 forintot köthetnek el a nyugdíjasok az Erzsébet utalványból?

Csak 7300 forintot köthetnek el a nyugdíjasok az Erzsébet utalványból?


Csak 7300 Ft-ot ér a nyugdíjasok Erzsébet-utalványa?

Átgondolatlannak mondta Lukács Zoltán, az MSZP képviselője az egyszeri tízezer forintos Erzsébet-utalványt, mondván, az áfa miatt a juttatás valójában 7300 forint, és adóbevallást kell miatta készíteniük a nyugdíjasoknak – írja az MTI.
Szponzorát linkek:
Lukács Zoltán, az MSZP országgyűlési képviselője szerint ráadásul a nyugdíjasoknak az Erzsébet-utalványról majd adóbevallást kell készíteniük. Az MSZP azt javasolja, hogy a kormány a juttatást építse bele a nyugdíjba, és azt emelje meg legalább 3,2 százalékkal.
MTI
ITT A HIVATALOS VÁLASZ A KORMÁNYTÓL>>>

Nem kell adóbevallás az Erzsébet-utalványok miatt

A nyugdíjasoknak csak el kell költeniük az utalványokat, más teendőjük nincs, a juttatás miatt nem kell adóbevallást készíteni – fogalmazott közleményében az NGM.
A tárca sajtóhírekre reagálva hangsúlyozta: a decemberben minden nyugdíjasnak járó 10 ezer forint értékű Erzsébet utalvány közterheit a személyi jövedelemadóról szóló törvény értelmében az állam fizeti meg, és az adóhatósággal szembeni elszámolás is az államot terheli.
A cikk forrása: palyazatfigyelo.info

Szponzorát linkek: