Üdvözöljük a nyugdíjasinfó weboldalon!

Ez a weboldal azért készült, hogy valós információkkal lássa el a nyugdíjasokat, és a nyugdíjba vonulókat.

Itt olvashat cikket a nyugdíjakról, nyugdíjemelésekről, nyugdíjbiztosításról is. De megtalálható nyugdíjaskénti munkavállaláshoz szükséges információk is.

Akik  csak most mennek nyugdíjba (esetleg még nyugdíj előtt állnak), azoknak is sok hasznos információkat szolgál a nyugdíjasinfó oldalunk.

 


Szponzorát linkek:

2016. november 30., szerda

Hatalmas és veszélyes tévhitek a nyugdíjjal kapcsolatban! VALÓSZÍNŰLEG ÖN IS ROSSZUL TUDJA!

Hatalmas és veszélyes tévhitek a  nyugdíjjal kapcsolatban! VALÓSZÍNŰLEG ÖN IS ROSSZUL TUDJA!

Tévhitek a nyugdíjjal kapcsolatban
Itthon is a nyugdíjhelyzet lassan mindennapos témává válik, éppen ezért nagyon érdekes vélemények hangzanak el . Például akár az utcán is olyan vitákat is lehet hallani, amilyet korábban nem, de ezekből is kiderül, hogy milyen tévhitek keringenek az emberek tudatában, lássunk néhányat.
Szponzorát linkek:


„Az állam dolga, hogy ellásson minket idős korunkban”
Teljesen jogos azoknak az  embereknek a  véleménye, akik úgy vélik,  hogyha  becsülettel ledolgoznak 40-50 évet, és mindig be van fizetve utánuk a járulék, akkor jogos az elvárás, hogy nyugdíjat kapjon belőle. Várhatóan nem fogtejesen  megszűnni a nyugdíjrendszer, de az ismert gazdasági, és demográfiai folyamatok miatt szinte bizonyos , hogy  csökkenés várható a nyugdíjak mértékében. Már nem csak az állam dolga, hogy idős nyugdíjasként megéljünk, hanem a mi érdekünk  is. Más világot élünk, nem szabad mástól várni a megoldást, mert nekünk kell a nyugdíjra megtakarítani annak érdekében, hogy kiegészítsük az állami nyugdíjat.-írja a http://nyugdijbiztositas.com/
„Majd az utolsó 5 évben bejelentem magam magas bérre”
Még mindig létező tévhit, hogy elegendő, ha  az utolsó 5 évben magas a  fizetésünk. Ez nem így van, ugyanis a nyugdíj megállapításánál  a mindenkori bejelentett bérünk számít, ami igen csak kellemetlen lehet egyes vállalkozások esetén , a minimálbéres bejelentésnél. Emellett fontos a bejelentetten ledolgozott évek száma is.
„Az állam majd úgyis elveszi a nyugdíj megtakarításomat”
A mai napig élénken él az emberek tudatában, hogy visszakerült az államháztartásba  a magánnyugdíjpénztári tőke, sőt azóta már el is fogyott. Valójában érthető ez a félelem is. Egy speciális adó volt röviden összefoglalva, a magánnyugdíjpénztár. A munkáltatónk utalta egyből a pénztárba a havi díjakat a bejelentett bérünk után, anélkül, hogy ennek bármilyen adóvonzata lett volna.
Ezért történhetett meg az,  hogy ezt az összeget az állam visszarendelte a költségvetésbe,  kivéve ha nem nyilatkoztunk arról, hogy ezt az összeget megtartjuk. Teljesen más a helyzet a jelenlegi 3 államilag támogatott nyugdíj megtakarításnál. A saját leadózott jövedelmünkből fizetjük ezeket,  erre már az államnak nincs ráhatása. Ez olyan cselekedet  lenne, mintha az állam a bankszámlánkról emelné  le pénzt. Ezért nem szabad aggódni, hanem el ehet kezdeni a takarékoskodást.
Készüljünk a nyugdíjas évekre!
Összefoglalva, igenis fogunk kapni állami nyugdíjat, de várhatóan egyre kevesebbet. Nekünk, ha nem akarunk kevés pénzen tengődni idős korunkban, akkor az a feladatunk, hogy pótoljuk a kieső jövedelmünket, a különbözetet.
A cikk forrása: nyugdij.info

Szponzorát linkek: