Üdvözöljük a nyugdíjasinfó weboldalon!

Ez a weboldal azért készült, hogy valós információkkal lássa el a nyugdíjasokat, és a nyugdíjba vonulókat.

Itt olvashat cikket a nyugdíjakról, nyugdíjemelésekről, nyugdíjbiztosításról is. De megtalálható nyugdíjaskénti munkavállaláshoz szükséges információk is.

Akik  csak most mennek nyugdíjba (esetleg még nyugdíj előtt állnak), azoknak is sok hasznos információkat szolgál a nyugdíjasinfó oldalunk.

 


Szponzorát linkek:

2016. július 9., szombat

Ez betehet a magyar nyugdíjasoknak: sokat bukik, aki nem siet

Ez betehet a magyar nyugdíjasoknak: sokat bukik, aki nem siet

A várható élettartam itthon is  folyamatosan növekedik, emiatt egyre többe kerül az államnak, a munkáltatónak és az egyénnek is a nyugdíjrendszer finanszírozása. 


A nyugdíj előtt állók zöme arra számít, közel felét az állam fogja biztosítani hogy nyugdíjaskori jövedelmüknek, ez a szomorú tény   derül ki az Aegon csoport 2016-os szubjektív nyugdíjfelkészültségi kutatásából.-írja a pénzcentrum.
A magyarok nem érzik magukat felkészülve a nyugdíjukra
Az Aegon a  kutatásában az ARRI indexet használta a munkavállalók jövőbeli pénzügyi felkészültségének felmérésére. Ez az indexszám egy 10-es skálán azt mutatja meg, hogy az emberek mennyire gondolják magukat felkészültnek a nyugdíjas éveikre.  Legtöbben a magyarok közül az 5-ös számot jelölték meg a skálán, az 5,8-as világátlaghoz képest. Ez pedig azt jelenti, hogy közepesre értékeltük a nyugdíjas évekre való felkészültségünket.
Közelebbről megvizsgálva a 16 százaléka gondolta csak azt a magyar válaszadóknak, hogy pénzügyileg is készen áll a nyugdíjas éveire,  míg ez az arány 33 százalék globális szinten.
Honnan, miből lesz nyugdíjunk?
A legtöbben arra számítanak a magyarok közül, hogy az állam fogja finanszírozni a nyugdíjaskori jövedelmünk 55 százalékát.
Horváth Gyula, az Aegon Magyarország vezérigazgató-helyettese elmondása szerint, a legtöbben arra számítunk, hogy 29 százalékát saját megtakarításaink és befektetéseink és az önkéntes nyugdíjpénztári befizetéseink fogják kitenni a nyugdíjaskori jövedelmünknek.
Milyen  megoldás lehetséges?
Már évek óta központi téma a nyugdíjrendszer fenntarthatóságának kérdésre, nemcsak Magyarországon. az állami társadalombiztosítási rendszereken óriási a nyomás, így arra a kérdésre is keresték a választ a kutatásban, hogy vajon a nyugdíjrendszer fenntarthatóságának az érdekében mi lenne a megoldás. A felmérésből kiderült, hogy a magyarok 3%-a gondolja csak úgy, hogy nem kell semmit tenni, mert minden rendben van.

Egyelőre az a megoldás lenne sikeres kulcsa, ha az emberek a rendszeres megtakarítást választanák,de a magyar válaszadók csupán 25 százalékára jellemző  ez a magatartás.
Tényleg emelni kellene a nyugdíjkorhatárt?
Az ideális az lenne, ha még 15 év lenne a nyugdíjba lépéstől számítva az emberek várható élettartama. Magyarországon a nyugdíjas korban eltöltött idő folyamatosan nő, és ez az átlag  a férfiaknál is jóval 15 év felett van. Inkább  ezért olyan fontos  hazánkban a nyugdíjkorhatár emelésének kérdése.
Azt, hogy valamilyen módon emelni kellene a nyugdíjkorhatárt, a kutatásban megkérdezetteknek több mint a fele azt állítja. A magyaroknál azonban nem talál ennyire lelkes fogadtatásra a nyugdíjkorhatár emelése , erre csak  a magyar válaszadók 32 százaléka szavazott.
A cikk forrása: nyugdij.info

Szponzorát linkek: