Üdvözöljük a nyugdíjasinfó weboldalon!

Ez a weboldal azért készült, hogy valós információkkal lássa el a nyugdíjasokat, és a nyugdíjba vonulókat.

Itt olvashat cikket a nyugdíjakról, nyugdíjemelésekről, nyugdíjbiztosításról is. De megtalálható nyugdíjaskénti munkavállaláshoz szükséges információk is.

Akik  csak most mennek nyugdíjba (esetleg még nyugdíj előtt állnak), azoknak is sok hasznos információkat szolgál a nyugdíjasinfó oldalunk.

 


Szponzorát linkek:

2016. május 3., kedd

Nyugdíj újraszámítás? Ki teheti meg?

Nyugdíj újraszámítás? Ki teheti meg?


 Kik kérhetik a nyugdíjuk újraszámítását?


  Az ellátás ismételt megállapítását azok kérhetik akik az öregségi nyugdíjkorhatár ellátásban részesülnek azaz akik 1950 vagy azt követően születtek, 2012-től keresőtevékenységet folytattak korhatár előtti ellátásuk mellett, így a nyugdíjkorhatár betöltéséig minimum 365 nap szolgálati időt tudtak szerezni.

 A nyugdíj ismételt megállapításhoz szükséges 365 nap szolgálati idő kizárólag 2012. január 1-től kezdődően szerezhető meg, mivel 2012. előtt a korhatár előtti öregségi nyugdíjban részesülők nyugdíjasnak minősültek.


 A keresőtevékenységükkel további szolgálati időhöz nem juthattak, nyugdíjjárulék fizetésük a nyugdíj 0,5 százalékos mértékű növelésére adott lehetőséget. Az első eshetőség csak azoknak jár akik megszerezték mind a 365 nap szolgálati időt.

 Forrás : http://nyugdij-nyugdij.blog.hu

A cikk forrása: palyazatfigyelo.info

Szponzorát linkek: