Üdvözöljük a nyugdíjasinfó weboldalon!

Ez a weboldal azért készült, hogy valós információkkal lássa el a nyugdíjasokat, és a nyugdíjba vonulókat.

Itt olvashat cikket a nyugdíjakról, nyugdíjemelésekről, nyugdíjbiztosításról is. De megtalálható nyugdíjaskénti munkavállaláshoz szükséges információk is.

Akik  csak most mennek nyugdíjba (esetleg még nyugdíj előtt állnak), azoknak is sok hasznos információkat szolgál a nyugdíjasinfó oldalunk.

 


Szponzorát linkek:

2016. január 7., csütörtök

Kellemetlen meglepetés érheti a frissen nyugdíjba vonulókat

Kellemetlen meglepetés érheti a frissen nyugdíjba vonulókat

Azokat akik frissen vonultak, vagy fognak nyugdíjba vonulni nagyon kellemetlen meglepetés érheti, ha nem tájékozódnak hiteles forrásból a a leendő nyugdíjukról!


Sajnos sokan alapozzák hiteltelenpletykákra, tévhitekre, hogy mennyi nyugdíjat fognak majd kapni, de sajnos az a a szomorú valóság, hogy a munkavállalók, egyéni vállalkozók több, mint 30%-a csupán minimálbérre van bejelentve, így járulékokat is csak ezután fizetnek, ennek megfelelően kapni is csak ezután fognak.
Sokan gondolják azt, hogy majd a nyugdíjba vonulást megelőző 5 évben majd magas fizetéssel helyrehoznak mindent, hiszen a nyugdíjat az utolsó 5 év alapján számolják ki, de sajnos ez óriási tévhit, a teljes életünk alatt befizetett járulékok alapján kerül kiszámításra nyugdíjunk egy igen bonyolult számítási rendszerben.
A tévhit nem teljesen alaptalan, volt olyan, amikor csakis a nyugdíj előtti négy évet vették figyelembe, de ez már régen volt, utoljára 1997-ben, ugyanis akkor vette kezdetét az átállás az új nyugdíjszámítási rendszerre.AZ utolsó évek ma már ugyanolyan súllyal kerülnek latba a nyugdíj számításkor, mint az elsők.
A legtöbb embernél a szolgálati idő kiszámolása okozza a legnagyobb gondot, sokan nem is tudnak megfelelő mennyiségű szolgálati időt igazolni, ebben az esetben csak résznyugdíjra lehetnek jogosultak.A szolgálati időnket az illetékes hivatalok természetsen nyilvántartják, de itt is csúszhat hiba a számításba és nem mindig fedik a hivatlalos adatok a valóságot, de sajnos az is sokakkal előfordul, hogy sokkal több szolgálati időt számolnak ki maguknak, mint a valóban teljesített időtartam.Ez nagyon kellemetlen meglepetésekhez vezethet.
A szolgálati idő nagyon nagyban befolyásolja a nyugdíj összegét.25 év szolgálati idő után csak az átlagkereset 63 százalékát kapjuk meg nyugdíjként, ez a 25 év minden hozzáadott plusz szolgálati évvel emelkedik, végül 50 évnél éri el a maximális 100 százalékot.

Szponzorát linkek: