Üdvözöljük a nyugdíjasinfó weboldalon!

Ez a weboldal azért készült, hogy valós információkkal lássa el a nyugdíjasokat, és a nyugdíjba vonulókat.

Itt olvashat cikket a nyugdíjakról, nyugdíjemelésekről, nyugdíjbiztosításról is. De megtalálható nyugdíjaskénti munkavállaláshoz szükséges információk is.

Akik  csak most mennek nyugdíjba (esetleg még nyugdíj előtt állnak), azoknak is sok hasznos információkat szolgál a nyugdíjasinfó oldalunk.

 


Szponzorát linkek:

2016. január 24., vasárnap

Hihetetlen – megveheted a nyugdíjhoz hiányzó éveidet!

Hihetetlen – megveheted a nyugdíjhoz hiányzó éveidet!

Bizonyos esetekben megállapodást köthetsz a nyugdíjbiztosítóval, hogy nyugdíjasként kedvezőbb helyzetbe kerülj, amikor annak eljön az ideje.


Hihetetlen, de köthetsz megállapodást a nyugdíjbiztosítási szervekkel, mely megállapodás következtében szolgálati éveket szerezhetsz magadnak, mintha biztosítási jogviszony alapján szereztél volna a valójában meglévőnél többszolgálati időt.

A hatályos jogszabályok szerint a következő feltételekhez között a megállapodás :
belföldi nagykorú személy, aki nem saját jogú nyugdíjas, és biztosítási kötelezettséggel járó jogviszonyban nem áll, illetve akire a biztosítás nem terjed ki, valamint akinek a biztosítása szünetel.
Ez a lehetőség a nők 40+ program esetében nem áll fenn, nem beszámítható az így szerezett plusz szolgálati idő!Fontos, hogy ennek reményében ne reménykedjen senki a lehetőségben!
Hogyan is működik ez a lehetőség?
Miután megkötötted a megállapodást a nyugdíjbiztosítási szervvel, azt követően minden hónapban a hónap 12. napjáig, járulékot kell fizetned, ennek a minimális mértéke a mindenkori minimálbér 34 százaléka, ha ezt elmulasztod az a megállapodás megszűnéséhez vezethet!
Ez a 34% csak egy alsó határt jelent, ennyi a minimum, amit minden hónapban be kell fizetned, de ennél többet is befizethetsz!Ha volt olyan időszak, amikor lényegesen nagyobb jövedelem után fizettél járulékot, illetve fizetett utánad a munkáltatód, akkor érdemes megfontolnod, hogy a pluszidő szerzésére vonatkozó megállapodás keretében is többet fizess a minimumnál, ha megteheted. Mégpedig azért, hogy az alacsonyabb összeg ne legyen negatív hatással a nyugdíjad összegére, amelyet az 1988. január 1-jétől a nyugdíj megállapításának kezdő napjáig elért keresetek valorizált teljes összege alapján számítanak ki. (forrás : otvenentul.hu)
2 típusú megállapodást lehet kötni :
1. Megállapodást lehet kötni a szolgálati idő és nyugdíjalapot képező jövedelem szerzése céljából:
– Ha biztosítotti jogviszonnyal nem rendelkező személy vállalja, hogy folyamatosan járulékot fizet, úgy megállapodást köthet, és így szolgálati időt és nyugdíjalapot képező jövedelmet szerezhet.
– A foglalkoztató által külföldön foglalkoztatott biztosított 1997–98. évekre vonatkozó szolgálati idő és nyugdíjalapot képező jövedelem szerzése céljából köthet megállapodást.
2. Megállapodást lehet kötni szolgálati idő szerzése céljából
– Az 1998. január 1-jét követően felsőfokú oktatási intézmény nappali tagozatán folytatott tanulmányok idejének szolgálati időkénti elismerése céljából köthető megállapodás.
– Az öregségi nyugdíjkorhatárt betöltő személy az öregségi teljes, illetőleg öregségi résznyugdíjhoz szükséges szolgálati idő vásárlása céljából köthet megállapodást, legfeljebb 5 évre, visszamenőleges járulékfizetéssel.
– 1998. évre a gyes idejével megegyező otthoni gondozás idejére köthető megállapodás szolgálati idő szerzése céljából.

Forrás : otvenentul.hu, drfarkasandras.hu

Szponzorát linkek: