Üdvözöljük a nyugdíjasinfó weboldalon!

Ez a weboldal azért készült, hogy valós információkkal lássa el a nyugdíjasokat, és a nyugdíjba vonulókat.

Itt olvashat cikket a nyugdíjakról, nyugdíjemelésekről, nyugdíjbiztosításról is. De megtalálható nyugdíjaskénti munkavállaláshoz szükséges információk is.

Akik  csak most mennek nyugdíjba (esetleg még nyugdíj előtt állnak), azoknak is sok hasznos információkat szolgál a nyugdíjasinfó oldalunk.

 


Szponzorát linkek:

2016. december 19., hétfő

NYUGDÍJ HÁZTARTÁSBELEIKNEK! – ENNYIT KAPNAK A TB KASSZÁBÓL!

NYUGDÍJ HÁZTARTÁSBELEIKNEK! – ENNYIT KAPNAK A TB KASSZÁBÓL!


A háztartásbeliek is nyugdíjat akarnak
Azoknak is készülniük kell a nyugdíjra, akik háztartásbeliek, de az derült ki az Aegon kutatásaiból,  hogy csupán csak felük tesz félre a  nyugdíjas éveire.
Szponzorát linkek:


Tény, hogy nagymértékben hozzájárulnak a család és a társadalom mindennapjaihoz szülőként, a család támaszaként azok a személyek, akik a gyerekeikkel vagy más rászoruló hozzátartozóval otthon maradnak. Sajnos nem jár fizetés a munkájukért, és egyáltalán nem jogosultak juttatásokra, ennek köszönhetően igen magasak a nyugdíjjal kapcsolatos kockázataik, mert teljes mértékben rá vannak utalva arra, aki eltartja őket.
16000 munkavállaló és nyugdíjas, valamint 1600 háztartásbeli vett részt a világ 15 országából: Ausztrália, Brazília, Kanada, Kína, Franciaország, Németország, Magyarország, India, Japán, Hollandia, Lengyelország, Spanyolország, Törökország, Egyesült Királyság, és az Egyesült Államok, az Aegon Nyugdíjfelkészültségi Kutatásában.
Kreditrendszer a tb-kasszában?
Az állami társadalombiztosítási rendszerben létre kellene  hozni a háztartásbeliek és az otthoni ápolásra szorulók ellátását biztosító családtagok számára,  akik nem tudnak befizetni a társadalombiztosítási kasszában egy kreditrendszer, az Aegon egyik javaslata szerint, így kellene elismerni a munkájukat és a társadalomhoz való hozzájárulásokat.
Az is kiderült a  kutatásból hogy a háztartásbeliek legnagyobb része nő, fele 18-44 év közötti és több mint felének egy vagy több eltartott gyereke van.
Például Magyarországon a háztartásbeliek 94 százaléka nő.
Úgy gondolja a megkérdezettek többsége, hogy nagyon vagy különösen fontos lesz majd nyugdíjas korukban  a házastársuk vagy partnerük jövedelme. Kiemelkedően magas ez az arány Magyarországon,ugyanis  a háztartásbeliek 87 százaléka számít nyugdíjas korában a partnerére, míg  41 százalék úgy gondolja, hogy idős korára a családjának is segítenie kell majd őt anyagilag.
Borzongunk a nyugdíj szótól
Hasonlóak a munkavállalókéhoz és a nyugdíjasokéhoz a háztartásbeliek jövővel kapcsolatos elvárásai, de a nyugdíjukkal kapcsolatban ők sokkal kevésbé optimisták. Amikor a felmérésben  azt kérdezték tőlük, hogy ha meghallják a nyugdíj szót , mi jut eszükbe,  csupán  60 százalékuk mondott pozitív jelentésű szavakat,ellentétben  a munkavállalók és nyugdíjasok 71 százalékával.
Szponzorát linkek:
Ebben is élen jár Magyarország, mert negatív szavak jutnak  eszébe a nyugdíjról a háztartásbeliek 76 százalékának, például, mint a bizonytalanság.
Úgy érzi a megkérdezettek 32 százaléka, hogy nagyon felelősségteljesen jár el, és arról, hogy megfelelő jövedelme legyen nyugdíjas korában,  személyesen gondoskodik. Felelősségteljesnek érzi magát az amerikaiak 40 százaléka, az angolok 32 százaléka és a hollandok 15 százaléka .
A háztartásbeliek kevesebb, mint fele tesz félre a nyugdíjas éveire.
A nyugdíjra Amerikában 44, az Egyesült Királyságban 33 százalékuk tesz félre és rendszeres megtakarítónak csak minden harmadik vallja magát.
Részmunkaidő és rugalmas foglalkoztatás

Az a véleménye az Aegonnak, hogy érdemes lenne a háztartásbelinek  részmunkaidős állást vállalni. Szerinte az is komoly előnyt jelentene, ha nagyobb részt vállalna  a család pénzügyeiből, és fontos lenne, ha a nyugdíjas éveire lenne pénzügyi terve. A munkáltatóknak pedig  fontolóra kellene venniük a rugalmas foglalkoztatást.
A cikk az origo.hu egyik cikke alapján készült.
A cikk forrása: nyugdij.info

Szponzorát linkek: