Üdvözöljük a nyugdíjasinfó weboldalon!

Ez a weboldal azért készült, hogy valós információkkal lássa el a nyugdíjasokat, és a nyugdíjba vonulókat.

Itt olvashat cikket a nyugdíjakról, nyugdíjemelésekről, nyugdíjbiztosításról is. De megtalálható nyugdíjaskénti munkavállaláshoz szükséges információk is.

Akik  csak most mennek nyugdíjba (esetleg még nyugdíj előtt állnak), azoknak is sok hasznos információkat szolgál a nyugdíjasinfó oldalunk.

 


Szponzorát linkek:

2016. december 17., szombat

A 6 LEGFONTOSABB DOLOG, AMIT TUDNI KELL AZ ERZSÉBET UTALVÁNYOKRÓL! BIZTOS, HOGY ÖN SEM TUDJA MINDEGYIKET, PEDIG FONTOS!



A 6 LEGFONTOSABB DOLOG, AMIT TUDNI KELL AZ ERZSÉBET UTALVÁNYOKRÓL! BIZTOS, HOGY ÖN SEM TUDJA MINDEGYIKET, PEDIG FONTOS!



VIGYÁZAT! CSALÓKA ERZSÉBET UTALVÁNYOK ÉRKEZTEK!
Csongrád megye – Soha életükben nem láttak még Erzsébet-utalványt nyugdíjas olvasóink. Emiatt többen azt hitték, csak a felét kapták meg a miniszterelnök által beígért 10 ezer forintnak. Segítettünk megfejteni a rejtvényt.
Szponzorát linkek:
A Magyar Posta tegnap kezdte el Szegeden kézbesíteni a nyugdíjasoknak az étkezési Erzsébet-utalványokat, és karácsonyig viszik ki a címzetteknek.-írja a delmagyar.hu
A postától biztonsági okokból nem kaptunk információt arról, hogy a megye többi településére pontosan mikor érkeznek a 10 ezer forintos küldemények. Úgy tudjuk, a megyeszékhelyen teríthették először a lezárt borítékokat, amelyek átvételét alá kell írni. Mellé minden érintett megkapja Orbán Viktor miniszterelnök levelét, azt nem kell aláírni.
– A férjemnek és nekem is ma hozta a postás az Erzsébet-utalványokat. Mivel fürdőbe siettünk, éppen csak átvettük és bevittük a lakásba, hogy ne az udvaron szórjuk ki a boríték tartalmát. Akkor mondja a férjem, hogy 10 ezer helyett csak 5 ezret kaptunk – panaszkodott szerkesztőségünknek a szegedi Árva utcában lakó Király Sándorné. Marikáék hazaérve már a postást is riadóztatták, hogy baj van. A kormányfői levelet a bosszúság miatt már fel sem bontották. Délután a fiuk hívta fel őket, hogy párosával vannak a szelvények, vagyis egy papíron kétszer két 2000-es és egyszer két 1000 forintos címletet küldtek nekik. Magyarul kettőbe kell vágni óvatosan a három papírt.

A szegedi belváros peremén lakó Czira Sándorné Jutka is hasonló panasszal keresett bennünket. Az asszony elkeseredett, hogy a borítékra 10 ezer forintos értéket írtak, de benne csak a felét látja. Eszébe sem jutott, hogy a postás előtt bontsa ki, és nézze meg, mielőtt igazolja az átvételt. A 83 ezer forintos nyugdíja mellett nagyon sokat számít neki a pluszjuttatás.
Mi magyaráztuk el neki, hogy kell értelmezni az utalványt, és segítettünk szétvágni, hogy újra megszámolhassa. Megkönnyezte a váratlanul megkerült másik ötezer forintját. Gyógyszerre költené, de mert nem lehet, csak élelmiszerre, a boltban fizet majd vele. Az asszony azt mondta, a magyarázó levelet nem értette, életében nem látott Erzsébet-utalványt, az ő idejében ilyet még nem osztottak a munkahelyek.
Jó tudni
1. Az utalványos borítékot érdemes a postás jelenlétében felbontani, és csak ha megvan a 10 ezer forint értékű szelvény, akkor célszerű aláírni.
2. A három szelvényt szét kell vágni – a mellékelt tájékoztató szerint – az odarajzolt ollónál. Óvatosan kell kettéválasztani, mert sérülten nem váltható be.
3. A szelvényeket jövő év december 31-éig lehet felhasználni közel 60 ezer elfogadóhelyen, boltokban és egyes éttermekben.
4. Az utalványokat le kell vásárolni, mert nem adhatnak vissza belőle az üzletekben.
5. Ha sérült utalványokat kap valaki, akkor a legközelebbi postahivatalban leadhatja, és ott intézkednek a cseréjéről.
6. Ha más kifogás merül fel, a kormányzati ügyfélvonalat (1818), a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságot (06-80/204-884, e-mail: nyufig@onyf.hu) vagy a Magyar Postát lehet keresni (06-1/767-8282, e-mail: ugyfelszolgalat@posta.hu).
Forrás : delmagyar.hu
A cikk forrása: nyugdij.info

Szponzorát linkek: