Üdvözöljük a nyugdíjasinfó weboldalon!

Ez a weboldal azért készült, hogy valós információkkal lássa el a nyugdíjasokat, és a nyugdíjba vonulókat.

Itt olvashat cikket a nyugdíjakról, nyugdíjemelésekről, nyugdíjbiztosításról is. De megtalálható nyugdíjaskénti munkavállaláshoz szükséges információk is.

Akik  csak most mennek nyugdíjba (esetleg még nyugdíj előtt állnak), azoknak is sok hasznos információkat szolgál a nyugdíjasinfó oldalunk.

 


Szponzorát linkek:

2016. november 10., csütörtök

Hogyan adjuk be a nyugdíjkérelmünket, hogy a lehető leggyorsabb pénzhez jussunk! MEGLEPŐ DOLGOKAT ÁRULT EL A SZAKÉRTŐ! MEGMUTATJUK LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE!



Hogyan adjuk be  a nyugdíjkérelmünket, hogy a lehető leggyorsabb pénzhez jussunk! MEGLEPŐ DOLGOKAT ÁRULT EL A SZAKÉRTŐ! MEGMUTATJUK LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE!!


Az első tanács, hogy ha nem szereti a hosszú órákig tartó várakozást, nyomtatvány kitöltést, hibapótlást, hivatali dolgozókkal való vitákat, akkor kérje ki egy szakember segítségét a  témába és higgye el, hogy rengeteg bosszúságtól kímélheti meg magát.
Szponzorát linkek:


Ha mégis úgy dönt, hogy maga intézi a nyugdíját, akkor mutatjuk lépésről lépre, hogy mit tegyen, hogy a lehető legkönnyebben és leggyorsabban bírálják el a kérvényét és a leghamarabb pénzhez jusson!
Hogyan kell megfelelően előterjeszteni az öregségi nyugdíjigényt?
2016-­ban az 1953-­ban született nők és férfiak igényelhetnek öregségi nyugdíjat, mivel ők: betöltik a 63. életévüket, rendelkeznek a teljes nyugdíjhoz 20 év szolgálati idővel, vagy a rész nyugdíjhoz szükséges határozatban elismert szolgálati idővel. 2017-­ben pedig az 1954-ben született korosztály válik nyugdíjjogosulttá.
Mennyi idővel korábban lehet az öregségi nyugdíj kérelmet előterjeszteni?
A korbetöltés vagy is a születésnap betöltése előtt 30 nappal.
Hogyan terjeszthetjük be  a nyugdíjkérelmet?
Van egy erre rendszeresített formanyomtatvány, ennek kitöltésével és leadásával.Ha ezt választja, akkor mindenképpen számoljon több órás várakozás idővel. Ennek egyszerűsített verziója ha ügyfélakapun keresztül nyújtjuk be nyugdíjigényünket, így a fotelból sem kell felállni. Elgendhetetlen a  nyomtatványok pontos kitöltése, mert különben oda  gyorsaság és még hónapig pótolhatjuk a hiányokat illetve javíthatjuk a hibákat! ha valamiben nem vagyunk biztosak, akkor jobb segítséget kérni egy szakembertől.
Ki terjeszthet elő nyugdíjigényt?
Aki elérte a reá irányadó nyugdíjkorhatárt, megszerezte a megfelelő szolgálati időt! Személyesen is el lehet intézni, illetve más is eljárhat az ügyünkbe de csak meghatalmazással.
Milyen igazolásokra lesz szükségünk?
Amennyiben munkaviszonyban vagy egy biztosítási jogviszonyban állt, akkor: a munkáltató által kiállított igazolás a munkaviszony megszűnéséről, bérigazolás, lezárt Társadalombiztosítási Igazolvány.
Miért fontos megőrizni a munkakönyvet, katonakönyvet? 
A munkakönyv 1992.07.01­től került megszüntetésre. Nagyon fontos, hogy ­ akár a saját jogú nyugdíj igényléskor, úgynevezett Adategyeztetési eljárás lefolytatásakor, esetleg özvegyi nyugdíj, illetve árva ellátás megállapításánál is ­ szükség van a munkakönyvre, az abban szereplő bér és szolgálati időkre. 
Sok igénylő költözés során vagy selejtezés alkalmával elveszíti a munkakönyvét ebből a nyugdíj igényléskor, illetve az adategyeztetéskor hátránya származhat, hiszen a munkakönyv olyan adatokat tartalmaz, amely sok esetben nem pótolható. A katonakönyvben feltüntetett sorkatonai szolgálat minden esetben szolgálati időként kerül beszámításra. Abban az esetben, ha az igénylő nem rendelkezik katonakönyvvel, úgy a hivatal hosszas idővel tudja beszerezni az erre vonatkozó adatokat, amely szintén hosszabbíthatja az igény elbírálás folyamatát
Szakértő: Szatmáry Tünde Katalin nyugdíjszakértő
Forrás : nagyszuloklapja.hu
A cikk forrása: nyugdij.info

Szponzorát linkek: