Üdvözöljük a nyugdíjasinfó weboldalon!

Ez a weboldal azért készült, hogy valós információkkal lássa el a nyugdíjasokat, és a nyugdíjba vonulókat.

Itt olvashat cikket a nyugdíjakról, nyugdíjemelésekről, nyugdíjbiztosításról is. De megtalálható nyugdíjaskénti munkavállaláshoz szükséges információk is.

Akik  csak most mennek nyugdíjba (esetleg még nyugdíj előtt állnak), azoknak is sok hasznos információkat szolgál a nyugdíjasinfó oldalunk.

 


Szponzorát linkek:

2016. november 26., szombat

A BEFIZETETT JÁRULÉKAINKBÓL BŐVEN TELIK AZ IDŐSKORI, ÖREGSÉGI NYUGDÍJRA!

A BEFIZETETT JÁRULÉKAINKBÓL BŐVEN TELIK AZ IDŐSKORI, ÖREGSÉGI NYUGDÍJRA!


Valójában KIK TARTJÁK EL A NYUGDÍJASOKAT?
A NEM A FIATALOK TARTJÁK EL A NYUGDÍJASOKAT!! című cikkben megjelent elmélet egy VAKON KAPITALISTA „közgazdász”, Seres István állítása. Aki – szerintem – nem tud számolni.
Szponzorát linkek:


Azt állítja:
„Ha a biztosító a hozzá befolyt pénzt nyilván kellő hatékonysággal működteti (állampapírokba, jelzáloglevélbe, kötvényekbe, bankbetétekbe fekteti), havi tőkésítéssel könnyen elérhet 6 százalék kamat bevételt.”
–    Vagyis, vakon követi a „pénz pénzt fial” tőkeimádók elvét, – és teljesen figyelmen kívül hagyja, hogy ha igaz is lenne az, hogy „havonta 721 ezer 457 forintot jelentene, vagyis lényegesen magasabb összeget kellene kifizetni, mint a mostani átlagos havi nyugdíj.”
–    de még akkor sem lehetne, a mainál jóval nagyobb nyugdíjból sem, több kenyeret venni, mint amennyit az aktív korú pékek megsütnek!
Ezért ő téved akkor, amikor ezt állítja:
„Határozottan állítom, hogy a nyugdíjbiztosítási rendszerbe nem szabad bevinni oda nem illő elemeket, mint például a gyerekek számát.”
Ezzel szemben a társadalom jövőjére – a nyugdíjasokra is! – általános tekintettel van Prof. Dr. Váralljai Csocsány Jenő, aki a Magyarok VIII. Világkongresszusán körültekintő és nemzetfelemelő javaslatot adott elő:
…az államvezetés új alapokon nyugvó olyan nyugdíjrendszert vezessen be, amely egyszerre támogatja az emberi méltóságot, a társadalmi felemelkedést és a népszaporulatot: – a) A nyugdíj arányos legyen a kitanított, természetes és örökbefogadott gyermekek számával; – b) Rendszert kell kidolgozni abból a célból, hogy abortusz (magzatgyilkosság) helyett a megfogant gyermekek családban nevelkedjenek fel; – c) Tekintettel arra, hogy a vallásos családok átlagos gyermekszáma az ország átlagának kétszerese, a vallásosságot kell szorgalmazni; – d) A magyar falut olyan helyzetbe kell hozni, hogy az a magyar népszaporulat forrása legyen.
A nyugdíj tehát egyáltalán nem CSAK PÉNZKÉRDÉS!
Ha a gyerekek elfogynak, mert nem születnek meg, és aki felnő, az is inkább külföldre megy aktív korában dolgozni, – akkor a nyugdíjasok hiába kapnának (vajon honnan? kitől?) havi 721 ezer Ft nyugdíjat! Ki termelné meg itthon azt a kenyeret, hozzá gabonát, stb., amit a nyugdíjukból itthon vásárolni szeretnének?! Vagy menjenek ők is inkább külföldre, a gyerekeik után, akik ott dolgoznak, ott sütnek kenyeret?
Ha meggondolom, egészen abszurd „számítás” Seres István „közgazdász” számítása.
A társadalom LÉNYEGE az, hogy gyerekek születnek, felnőnek, idősek elgyengülnek, elfáradnak – és őket a MINDENKORI AKTÍVAKNAK KELL ELTARTANIUK! – ITTHON!
Mivel egy széles réteg elszokott a munkától az elmúlt negyed évszázadban, csak szigorú állami rendelkezéssel lehetne helyreállítani az ellehetetlenült jövő-alapozást:
Prof. Dr. Váralljai Csocsány Jenő körültekintő és nemzetfelemelő, a nyugdíjbiztosítást is alaposan érintő, új intézkedéseket javasol, amelyek az összes családot arra ösztönzik, hogy értékteremtő munkával értékteremtő munkára taníttassák gyermekeiket, – még örökbefogadott gyermekeket is! – és erre a városi életmódnál még nagyobb lehetőségük van falusi környezetben, – ahol nemcsak számítógép-használatra, hanem legalább a házi-kertészkedésre is meg kellene tanítani az iskolásokat!
Szerintem már ma sem lenne szabad olyan munkaképeseknek segélyt fizetni, akik kertes házban laknak, vagy kisvárosi környezetben kertet is bérelhetnének önkormányzattól, vagy kertjüket megművelni nem képes emberektől, de a saját ellátásukért mégsem hajlandók dolgozni.
Akik viszont az alapvető élelmiszerek egy részét megtermelik maguknak, azok jövedelmét igenis ki lehetne egészíteni segéllyel a szerény megélhetést biztosító összegre.
A Magyarok IX. Világkongresszusán Orbán József előadja a Munka Értékrendje elméletét, amely az ÉLET-ESÉLYEK EGYENLŐSÉGÉRŐL SZÓL, és a MÉRHETŐ ÉRTÉKEK cseréje esetén érvényesíthető IGAZSÁGOSSÁGRÓL, – valamint arról, hogy MINDEN FELNŐTTÉ ÉRETT EMBER számára alanyi jogon járjon a társadalomtól az egyenlő életesély biztosításához szükséges „HAGYATÉK”, amellyel az egyes állampolgár tisztességesen elindulhat az önfenntartó életben!
Jó lenne, ha a fenti gondolatok eljutnának Seres István „közgazdászhoz” is.
Kincsesné Salca Mária nyugdíjas.

Neked mi a véleményed? Írd meg az oldal alján!

A cikk forrása: palyazatfigyelo.info

Szponzorát linkek: