Üdvözöljük a nyugdíjasinfó weboldalon!

Ez a weboldal azért készült, hogy valós információkkal lássa el a nyugdíjasokat, és a nyugdíjba vonulókat.

Itt olvashat cikket a nyugdíjakról, nyugdíjemelésekről, nyugdíjbiztosításról is. De megtalálható nyugdíjaskénti munkavállaláshoz szükséges információk is.

Akik  csak most mennek nyugdíjba (esetleg még nyugdíj előtt állnak), azoknak is sok hasznos információkat szolgál a nyugdíjasinfó oldalunk.

 


Szponzorát linkek:

2016. október 25., kedd

MOST KELL LÉPNI ha nem elégszik meg havi 5 ezer forintos plusznyugdíjjal

MOST KELL LÉPNI ha nem elégszik meg havi 5 ezer forintos plusznyugdíjjal

Ideje lépni, ha nem elégszik meg havi 5 ezer forintos plusznyugdíjjal


A magyar lakosság körében a  nyugdíjkérdés nem más, mint  örök aggodalom, de hát ez nem is csoda, mert nem túl rózsásak ezen a téren a kilátásaink: sajnos az a tény, hogy a nyugdíjrendszer hosszú távon fenntarthatatlan, köztudott.-írja  a http://24.hu
Még az elkövetkező évtizedekben juthatunk valamennyi  nyugdíjhoz az állami rendszer révén, de ha nem szeretnénk,hogy nagyon kevés nyugdíjból tengődjünk idős korunkra, akkor már most valamilyen módon félre kell tennünk időskorunkra, figyelmeztetett a Bankmonitor.hu.
Kezdhetjük havi 5 ezer forinttal is
Sokat tehetünk magunkért, a jövőnkért,  a lehetőségeinkhez mérten, még  akár egy 5000 forintos megtakarítással is. Az természetes,  hogy annál jobban járunk,  minél hamarabb tudunk nekiállni a takarékoskodásnak, mert a megtakarítási idő hossza és a kamatos kamat,  a mi malmunkra hajtja a vizet.
Ha már  megszületett az elhatározás, az önkéntes nyugdíjpénztár biztosítja azt,  hogy okosan és a pénzünket gyarapítva tegyünk félre a nyugdíjas éveinkre. Nem csak az a nagy előnye, hogy több portfólió közül választhatunk, de az állam még 20 százalékkal is honorálja a havi befizetéseinket.
Itt a jó lehetőség és mégis  csupán 1,1 millió magyarnak van önkéntes nyugdíjpénztára, nagyjából csak minden negyedik foglalkoztatottnak. Ez azt jelenti, hogy  a többség még mindig nem tesz félre nyugdíjcélra.

Átlagban 1 milliós megtakarítás
Átlagosan 1 millió forintra rúg a pénztárak egy tagra vetített vagyona,  a legnagyobb pénztári szereplők esetében, ez a megtakarítás,  együnk őszinték , nem sok mindenre lehet elég nyugdíjasként. De ha  például 20 éven keresztül havi 100 ezer forintos nyugdíj-kiegészítést szeretnénk kapni, akkor  bizony közel 20 millió forintos egyenlegünknek kellene lennie.
  • A nyugdíjas éveinkre jó előre gondolni kell,és ehhez  a legegyszerűbb megoldás az önkéntes nyugdíjpénztár, még ha a legkisebb összeget fizetjük be, akkor is.
  • Az önkéntes pénztári piac igen koncentrált, az 5 legnagyobb szereplőnél van a befizetők több, mint 70 százaléka, a statisztikák azt mutatják, hogy 4 emberből csupán 1 rendelkezik önkéntes nyugdíjpénztári tagsággal.
  • A legnagyobb pénztárak esetében átlagosan 1 millió forint az egy tagra vetített vagyon,ez pedig  20 évre  elosztva csak  havonta 5 ezer forintos nyugdíj-kiegészítésre lenne elegendő.
  • Vegyes képet láthatunk a hozamok terén, de általánosságban elmondható, hogy a 2016-os év  első 8 hónapjában,  3 százalék közeli hozamot is zsebre tudott tenni egy átlagos önkéntes nyugdíjpénztári tag.

Forrás : http://24.hu
A cikk forrása: palyazatfigyelo.info

Szponzorát linkek: