Üdvözöljük a nyugdíjasinfó weboldalon!

Ez a weboldal azért készült, hogy valós információkkal lássa el a nyugdíjasokat, és a nyugdíjba vonulókat.

Itt olvashat cikket a nyugdíjakról, nyugdíjemelésekről, nyugdíjbiztosításról is. De megtalálható nyugdíjaskénti munkavállaláshoz szükséges információk is.

Akik  csak most mennek nyugdíjba (esetleg még nyugdíj előtt állnak), azoknak is sok hasznos információkat szolgál a nyugdíjasinfó oldalunk.

 


Szponzorát linkek:

2016. október 19., szerda

4 ÉVE újra kellett volna számoltatni a nyugdíjat! MOST LEHET FELLEBBEZNI AZ ELMARADT ÖSSZEGÉRT?

4 ÉVE újra kellett volna számoltatni a nyugdíjat! MOST LEHET FELLEBBEZNI AZ ELMARADT ÖSSZEGÉRT?

Az egyik olvasó ismertette a történetet: Édesanyját még  2002-ben leszázalékolták III. csoport, 2012.04.19-én érte el az öregségi nyugdíjkorhatárt.


Az anya benyújtotta kérelmét, lefolytatták az eljárást, ami után megállapításra került az öregségi nyugdíj 84.280 Ft, ez az  összeg jóval több mint a jelenlegi nyugdíja, ami csupán 73.000 Ft. Egyben az is kiderült, hogy ezt már  4 évvel ezelőtt meg kellett volna tennie, hogy újra számoltatja. 
Sajnos nem tette, mert számára nem derült ki  a sablonos tájékoztató levélből, amelyet 2012 januárjában küldtek ,  a 2011-ben foganatosított  törvénymódosításról,  hogy a korábbi szabályozással ellentétben, most  lehetőség nyílik számára az öregségi nyugdíjkorhatár elérésével, a nyugdíja „újraszámítására”. 
A tájékoztató levélben az illetékesek a törvénymódosításra hivatkoztak és bővebben elsősorban az „elnevezéssel” foglalkoztak, azzal, hogy ezután a „rokkantsági nyugdíj” helyett, „rokkantsági ellátás” címén kapja majd a jövedelmét. Mióta megtudta az idős hölgy, hogy elkésett a kérelemmel és nem élt a lehetőséggel, mert nem volt tudomása róla fellebbezést szeretne benyújtani  a határozat ellen. 

Kérdezi az olvasó, hogy   létezik-e valamilyen fórum, ahol orvosolni lehetne ezt a helyzetet például méltányosság keretében? Vajon az illetékes szervek arra a körülményre tekintettel lennének-e, hogy az olvasó édesanyjának leszázalékolása is elsősorban feledékenysége, valamint szellemi képességének csökkenése miatt történt?
A jogász a következő választ adta:
Az olvasó édesanyjának a  rokkantsági ellátását amiatt szüntették meg, hogy számára aktuálissá vált életkora folytán és megállapításra került  az öregségi nyugdíj. Sajnos ilyen esetben már nincs lehetőség visszamenőleges igényérvényesítésre, ezért nem is javasolj a hölgynek , hogy az ügyben  fellebbezést nyújtsanak be.
Forrás : hrportal.hu
A cikk forrása: palyazatfigyelo.info

Szponzorát linkek: