Üdvözöljük a nyugdíjasinfó weboldalon!

Ez a weboldal azért készült, hogy valós információkkal lássa el a nyugdíjasokat, és a nyugdíjba vonulókat.

Itt olvashat cikket a nyugdíjakról, nyugdíjemelésekről, nyugdíjbiztosításról is. De megtalálható nyugdíjaskénti munkavállaláshoz szükséges információk is.

Akik  csak most mennek nyugdíjba (esetleg még nyugdíj előtt állnak), azoknak is sok hasznos információkat szolgál a nyugdíjasinfó oldalunk.

 


Szponzorát linkek:

2016. november 19., szombat

FIGYELEM! – Ezután a nyugdíjat is elvehetik az ápolásra szoruló idős emberektől!

FIGYELEM! – Ezután a nyugdíjat is elvehetik az ápolásra szoruló idős emberektől!


Ezután a nyugdíjat is elvehetik az ápolásra szoruló idős emberektől
Azoknak az embereknek, akik kikerülnek a kórházból, és orvosi kezelésre nem, de szakápolásra szorulnak, a jövőben sokat kell fizetniük, a hírek szerint.


Az egészségügyben tízezer valamint a szociális ágazatnak összesen ötezer ágyán kerül a közeljövőben megszervezésre a szakápolási szolgáltatás, ezután a kórházból elbocsátott, de ápolásra szoruló embereket emelt tarifáért fogják gondozni. A hamarosan kormány elé kerülő jelentés azzal indokolja a változtatást, hogy ennek köszönhetően 2,5 milliárd forintot spórolhatnak meg az adófizetők, miközben a rászorulóknak többet kell majd fizetniük.
Még tavaly ősszel tett olyan ígéretet Ónodi-Szűcs Zoltán az egészségügyért felelős államtitkár, hogy idén július 1-től meg fogja szabadítani az egészségügyet a szociális feladatoktól, olyan módon, hogy átadják a szociális ellátórendszernek azokat a krónikus ápolási ágyakat, amelyeket elfekvőnek ismernek az emberek. A jövőben tehát egy új típusú intézményben, szakápolási otthonban láthatják el azokat a személyeket, akik nem szorulnak orvosi felügyeletre, csak ápolóra.
Az új intézményrendszer kialakításához összesen tíz pontban kér kormányzati fölhatalmazást, az államtitkár, ugyanakkor megjelöli azokat a kórházakat (összesen 27), amelyektől új feladatra ágyakat adnak át. Így lehetővé válik, még a 2016. év folyamán, az hogy első körben 4400 ággyal működni kezdjenek a szakápolási otthonok. Ezekbe az intézményekbe azok a személyek kerülhetnek be , akik nem képesek magukat ellátni , viszont nincs szükségük 24 órás orvosi felügyeletre, ilyen ápolásra szorulhatnak például a combnyaktörésből lábadozók, agyvérzést elszenvedett személyek.

Maximum hat hónapra, orvosi beutalóval lehet kérni az ellátást. Ha letelik ez az időszak, akkor az esetleges hosszabbításról,felülvizsgálat dönt. Ez viszont térítésidíj-köteles lesz, ellentétben az ingyenes kórházi ellátással. Egyelőre még nem határozták meg a díjat, viszont annyi kiszivárgott, hogy a javaslatban magasabb díjat tartanak indokoltnak, mint a szociális otthonok tarifái.
Alapszabályként viszont az az elv, hogy a szolgáltatás díjazására az ellátott személy rendszeres havi jövedelmének maximum a 80 százalékát lehet elkérni. Ha nem fedezi a költségeket, akkor a hozzátartozó úgymond „átvállalhatja” a különbséget, vagy megterhelhetik vele a vagyonát, az új szülők tartására vonatkozó törvénynek köszönhetően. 
A szakértők számításai szerint a térítési díj biztosan több lesz, mint a ma fizetendő 100.000 forint körüli összeg a szociális intézményekben, a statisztikák szerint a fővárosi szociális otthonban élők csaknem harmada olyan személy, akik a havi jövedelméből most sem tudná fizetni a térítési díjat, nem beszélve a vidékről, ahol sokkal rosszabb az arány.
A jelentés arra is kitér, hogy fölmentést kaphatnak a térítési díjak megfizetése alól első körben azok a személyek, akiket a kórházakból helyeznek majd át a szakápolási otthonokba.
Forrás : http://nol.hu/
A cikk forrása: palyazatfigyelo.info

Szponzorát linkek: