Üdvözöljük a nyugdíjasinfó weboldalon!

Ez a weboldal azért készült, hogy valós információkkal lássa el a nyugdíjasokat, és a nyugdíjba vonulókat.

Itt olvashat cikket a nyugdíjakról, nyugdíjemelésekről, nyugdíjbiztosításról is. De megtalálható nyugdíjaskénti munkavállaláshoz szükséges információk is.

Akik  csak most mennek nyugdíjba (esetleg még nyugdíj előtt állnak), azoknak is sok hasznos információkat szolgál a nyugdíjasinfó oldalunk.

 


Szponzorát linkek:

2016. július 15., péntek

A nyugdíjbiztosítási szervtől igényelhető pénztámogatások nyugdíjasoknak >> 2 támogatás, mit tényleg megéri igényelni!

A nyugdíjbiztosítási szervtől igényelhető pénztámogatások nyugdíjasoknak >> 2 támogatás, mit tényleg megéri igényelni!

Nyugdíjas személyek egyszeri segély
Egyszeri segély engedélyezhető a nyugellátásban részesülő személy részére, ha olyan élethelyzetbe kerül, amely létfenntartását veszélyezteti, és havi jövedelme


– ha a kérelmező közeli hozzátartozójával közös háztartásban él, a 75.000,- forintot,
– ha a kérelmező egyedül él, a 85.000,- forintot nem haladja meg. Az egyszeri segélyt kérelmező személynek a kérelmében nyilatkoznia kell a havi jövedelméről is. Egyszeri segély – főszabályként – évente csak egy alkalommal állapítható meg.
A minimálisan engedélyezhető összeg 15.000,- forintra emelkedett, azonban nem haladhatja meg az öregségi nyugdíj jogszabályban meghatározott legkisebb összegének másfélszeresét (42.750,- forint), rendkívül indokolt esetben az öregségi nyugdíj jogszabályban meghatározott – évközi emelésekkel növelt – legkisebb összegének háromszorosát.
Egyszeri segély engedélyezése iránti kérelmet az ONYF Központjához, a Nyugdíjfolyósító Igazgatósághoz vagy a kérelmező lakóhelye, tartózkodási helye szerint illetékes fővárosi megyei kormányhivatalhoz lehet benyújtani.
A kérelem elbírálásához mellékelni kell a rendkívüli körülményeket alátámasztó igazolásokat (pl.: a kérelmező nevére kiállított temetési számla, egészségi állapotra, gyógyszerköltségre vonatkozó dokumentumok, stb.).

Kivételes nyugdíjemelés
Méltányossági nyugdíjemelés engedélyezhető a nyugellátásban részesülő, az öregségi nyugdíjkorhatárt elérő vagy rokkant személy, illetve árva, továbbá a fogyatékkal élő, illetve tartósan beteg vagy legalább két árvaellátásra jogosult gyermek ellátásáról gondoskodó özvegy esetében, ha nyugellátása és más rendszeres pénzellátásának együttes havi összege nem haladja meg a 75.000,- forintot.
A méltányossági nyugdíjemelés és egyszeri segély iránti kérelmet – az ONYF Központjához, a Nyugdíjfolyósító Igazgatósághoz vagy a kérelmező lakóhelye, tartózkodási helye szerint illetékes fővárosi megyei kormányhivatalhoz lehet benyújtani.
„A kérelem megalapozásához célszerű iratokat (temetési számla, rendkívüli kiadást igazoló irat, háziorvosi, szakorvosi, kórházi igazolás, illetve orvosi szakvélemény stb.) csatolni.
A nyomtatványok, a nyugdíjbiztosítási szervek ügyfélszolgálati egységénél szerezhetőek be, illetőleg letölthetőek az ONYF honlapjáról (http//www.onyf.hu).
A cikk forrása: nyugdij.info

Szponzorát linkek: