Üdvözöljük a nyugdíjasinfó weboldalon!

Ez a weboldal azért készült, hogy valós információkkal lássa el a nyugdíjasokat, és a nyugdíjba vonulókat.

Itt olvashat cikket a nyugdíjakról, nyugdíjemelésekről, nyugdíjbiztosításról is. De megtalálható nyugdíjaskénti munkavállaláshoz szükséges információk is.

Akik  csak most mennek nyugdíjba (esetleg még nyugdíj előtt állnak), azoknak is sok hasznos információkat szolgál a nyugdíjasinfó oldalunk.

 


Szponzorát linkek:

2016. június 10., péntek

Sokan csak 73 éves korukban mehetnek majd nyugdíjba?

Sokan csak 73 éves korukban mehetnek majd nyugdíjba?


Arra az egész kontinenst érintő problémára, hogy egyre kevesebb dolgozónak egyre több nyugdíjast kellene eltartania a jövőben, a nyugdíjkorhatár fokozatos emelését látja a legnyilvánvalóbb megoldásnak egy német kutatóintézet.


Pontosabban a 73 éves korhatárig tolnák ki, ez viszont azt eredményezné, hogy alig lennének nyugodt nyugdíjas éveik, ha egyáltalán megérik, mert a várható életkor sem sokkal hosszabb.
Valósággal sokkolta az új prognózissal A Német Gazdaság Intézete (IW), a németeket, a Die Welt is sötét jövőképet festett, amikor megjelentette hasábjain , hogy a jövőben lehet, hogy a németek csak 73 éves korukban mehetnek majd nyugdíjba. Sajnos a tendencia az, hogy öregszik a társadalom és egyre kevesebb dolgozónak egyre több nyugdíjast kell majd eltartania, így a legkézenfekvőbb megoldásnak az látszik, ha emelik a nyugdíjkorhatárt, hogy növeljék az aktív dolgozók számát, és csökkenjen a nyugdíjasoké.
Nyilvánvaló, a befizetett járulékoknak és a kifizetéseknek egyensúlyban kell maradniuk a nyugdíjrendszer fenntartásához és ez úgy érhető el a legkönnyebben, ha meredeken emelik a nyugdíjkorhatárt. 
A szakemberek számításai szerint a következő lépcsőkben vezetik be: 2030-ban m 69 éves, 2035-ben 71 éves korban lehetne nyugdíjba menni. A 2041-es évben pedig már 73 év lehet a nyugdíjkorhatár, a kutatóintézet szerint ezt már nem emelnének tovább, érhető is, mert nem is érnék meg munkával eltöltött évekkel ezt a kort.
Forrás : privatbankar.hu

Szponzorát linkek: