Üdvözöljük a nyugdíjasinfó weboldalon!

Ez a weboldal azért készült, hogy valós információkkal lássa el a nyugdíjasokat, és a nyugdíjba vonulókat.

Itt olvashat cikket a nyugdíjakról, nyugdíjemelésekről, nyugdíjbiztosításról is. De megtalálható nyugdíjaskénti munkavállaláshoz szükséges információk is.

Akik  csak most mennek nyugdíjba (esetleg még nyugdíj előtt állnak), azoknak is sok hasznos információkat szolgál a nyugdíjasinfó oldalunk.

 


Szponzorát linkek:

2016. június 23., csütörtök

Nyugdíjemelés 2017 – elszámolták! Nagyon friss infók! – Magasabb nyugdíjemelés lesz!

Nyugdíjemelés 2017 – elszámolták! Nagyon friss infók! – Magasabb nyugdíjemelés lesz!

NYUGDÍJASOK FIGYELEM >> ELSZÁMOLTA KORMÁNY A NYUGDÍJEMELÉST! – ENNYI LESZ VALÓSZÍNŰLEG! Valószínűleg jóval nagyobb nyugdíjemelés jön, mint a bejelentett 0,9°%-nál!


Jelentősen elszámolta a kormány a nyugdíjemeléseket?
A jelek szerint jövőre az infláció 2,4 százalék is lehet, ez azért is lehet roppant kínos a kormánynak, mert a költségvetésben a nyugdíjemeléseknél csak 0,9 százalékkal számoltak.
A Költségvetési Felelősségi Intézet (KFIB) elemzése szerint, jövőre 2,4 százalék lehet az éves átlagos infláció, miközben a kormány 0,9 százalékkal tervezett a 2017-es költségvetésben – írta a Portfolio. Ez azért változtathatja a terveket, mert csak 0,9 százalékkal számoltak a nyugdíjemelésnél is.
Az, hogy rosszul számoltak, nem jelent tragédiát, mert éppen ilyen esetekre adott a lehetőség az év közbeni újra indexálásra. A számítások szerint jövőre lényegesen magasabb lehet az infláció, ezért év közben újra kell indexálni a nyugdíjkiadásokat. 

Ebből egyenesen következik, hogy megemelkednek a nyugdíjkiadások 2017-ben ahhoz viszonyítva, amit eredetileg betervezett a kormány a jövő évi költségvetésben. A KFIB elemzése reálisnak tűnik, mert a jegybanki elemzők 2017-re szintén 2,4 százalékos inflációval számoltak.

Abban az esetben, ha bebizonyosodik, hogy alacsony volta kormány inflációs prognózisa, akkor a jelenlegi törvényi előírások értelmében életbe lép az évközi nyugdíjemelés szabálya. A kormánynak ugyanis muszáj pótolnia a nyugdíjak reálértékének fenntartásához szükséges összeget. nem eső eset, volt már ilyenre példa , utoljára 2011-ben és 2012-ben is történt hasonló év közbeni nyugdíjemelés.
Forrás : http://hvg.hu/

Szponzorát linkek: