Üdvözöljük a nyugdíjasinfó weboldalon!

Ez a weboldal azért készült, hogy valós információkkal lássa el a nyugdíjasokat, és a nyugdíjba vonulókat.

Itt olvashat cikket a nyugdíjakról, nyugdíjemelésekről, nyugdíjbiztosításról is. De megtalálható nyugdíjaskénti munkavállaláshoz szükséges információk is.

Akik  csak most mennek nyugdíjba (esetleg még nyugdíj előtt állnak), azoknak is sok hasznos információkat szolgál a nyugdíjasinfó oldalunk.

 


Szponzorát linkek:

2016. november 20., vasárnap

Kaphat-e nyugdíjat és fizetést is egyszerre az alkalmazott? Milyen lehetőségei vannak egy nyugdíjasnak?

Kaphat-e nyugdíjat és fizetést is egyszerre az alkalmazott? Milyen lehetőségei vannak egy nyugdíjasnak?


A kérdések az irányadó öregségi nyugdíjkorhatár betöltését követően létesített munkaviszonyokra vonatkoznak. Ebben az esetben a válasz nagyon egyszerű: az öregségi nyugdíjra jogosító életkor betöltését követően az üzleti szférában semmilyen korlátozó szabály nincs a munkavállalással kapcsolatban.

Szponzorát linkek:


Bármilyen munkaidőben, bármekkora jövedelem megszerzése lehetséges a nélkül, hogy a nyugdíj folyósítását szüneteltetni kéne. (Az öregségi nyugdíjkorhatár betöltését követően csak a köztisztviselői körre vonatkozik a korlátozott munkavállalási lehetőség.)Tudni kell azonban azt, hogy a nyugdíjas munkavállalónak is kell nyugdíjjárulékot fizetnie.
Ezzel a szolgálati ideje ugyan már növekedni nem fog, de minden évben kérheti nyugellátásának növelését az előző évi keresete egy havi átlagának 0,5%-val. A kérelmet a tárgyévet követően lehet benyújtani a lakóhely szerint illetékes Kormányhivatal nyugdíjbiztosítási igazgatási szervénél. 
A fenti növelést nem szabad összekeverni azzal a növeléssel, ami akkor jár, amikor valaki a nyugdíj megállapítása nélkül dolgozik tovább az öregségi nyugdíjkorhatárának betöltését követően.
Forrás : onyf.hu
A cikk forrása: nyugdij.info

Szponzorát linkek: