Üdvözöljük a nyugdíjasinfó weboldalon!

Ez a weboldal azért készült, hogy valós információkkal lássa el a nyugdíjasokat, és a nyugdíjba vonulókat.

Itt olvashat cikket a nyugdíjakról, nyugdíjemelésekről, nyugdíjbiztosításról is. De megtalálható nyugdíjaskénti munkavállaláshoz szükséges információk is.

Akik  csak most mennek nyugdíjba (esetleg még nyugdíj előtt állnak), azoknak is sok hasznos információkat szolgál a nyugdíjasinfó oldalunk.

 


Szponzorát linkek:

2016. május 17., kedd

Ez hidegzuhanyként érheti a nyugdíjba készülőket

Ez hidegzuhanyként érheti a nyugdíjba készülőket

 Nem csak azoknak érdemes ellenőrizni, hogy munkáltatója bejelentette-e, aki közel áll a nyugdíjhoz, hanem mindenkinek érdemes erre nagyon odafigyelni.


Főleg, hogy már interneten le lehet teljesen ingyenesen ellenőrizni, Ügyfélkapun keresztül, hogy a munkáltató megfizette-e utánunk a nyugdíjjárulékot és a társadalombiztosítási járulékokat.

 Abban az esetben, ha valaki azzal szembesül, hogy nincs bejelentve és nem fizetik utána a járulékokat, azonnal kell jeleznie ezt a NAV felé elsősorban, mert az adóhivatal behajtja a meg nem fizetett járulékokat, így nem veszti el a jogosultságot a nyugdíjra arra az időszakra a munkavállaló.

Nagyon sok olyan például takarító, biztonsági őröket alkalmazó vállalkozó van, aki egy félévig rendesen fizet az alkalmazottak után, utána nem fizet és felszívódik, eltűnik.
 

 Az adóhatóság azt tanácsolja,
hogy minden esetben a munkavállaló tegye meg a feljelentést, ha beigazolódik, hogy nincs bejelentve, mert ha kiderül, hogy tudomása van róla és nem jelentette, akkor jogtalan haszonszerzés címen bűnrészesnek tekinthető és komoly büntetés várhat rá. A feljelentést minél előbb meg kell tenni, ez ingyenes, mert akkor nagyobb az esély arra, hogy megtalálják a nemfizető vállalkozót, ha nem sikerül az adóhatóságnak behajtania az elmaradt adót, akkor polgárjogi kártérítés igény indítható a vétkes ellen, de ez már pénzbe kerül.

 Forrás : http://www.168ora.hu
A cikk forrása: palyazatfigyelo.info

Szponzorát linkek: