Üdvözöljük a nyugdíjasinfó weboldalon!

Ez a weboldal azért készült, hogy valós információkkal lássa el a nyugdíjasokat, és a nyugdíjba vonulókat.

Itt olvashat cikket a nyugdíjakról, nyugdíjemelésekről, nyugdíjbiztosításról is. De megtalálható nyugdíjaskénti munkavállaláshoz szükséges információk is.

Akik  csak most mennek nyugdíjba (esetleg még nyugdíj előtt állnak), azoknak is sok hasznos információkat szolgál a nyugdíjasinfó oldalunk.

 


Szponzorát linkek:

2016. május 31., kedd

Ennyi lesz a nyugdíjemelés 2017-ben – ennyivel emelkedik az átlag nyugdíj januártól!


Ennyi lesz a nyugdíjemelés 2017-ben – ennyivel emelkedik az átlag nyugdíj januártól!


 Egy százalék se lesz a nyugdíjemelés 2017-ben

Addig ment el hiánynövelésben a kormány, ameddig lehetett, miközben egy százalék alatti nyugdíjemelés jöhet majd jövőre – derült ki a kormányinfón.



Egy százalék alatti inflációval számol a kormány a jövő évi költségvetésben mondta el Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón. Ez annyit jelent, hogy a nyugdíjak értékét sem emelik jövőre egy százaléknál magasabb mértékben. A miniszter megismételte, hogy 3,1 százalékos növekedéssel számolnak, és azzal, hogy a munkanélküliségi ráta „közelebb lesz a 6 százalékhoz, mint a héthez”. A hiány a GDP 2,4 százalékát érheti el – ez az államadósság csökkenéséhez elegendő, hiszen a ráta 2,5 százaléknál stagnálna csupán. (Ami annyit jelent: addig megy el a hiányban a kabinet amíg csak az adósságszabály betartásával elmehet). Persze a kormány fontosnak tartja, hogy a beruházásokon kívül, a működési költségvetés nullszaldós lesz (ami annyit jelent, hogy mintegy 900 milliárdos fejlesztési keretet kell kimutatni majd, hogy indokolni lehessen a deficitet).

Lázár ezen kívül hangsúlyozta, hogy folytatják a közfoglalkoztatási programot, a foglalkoztatás ösztönző állami támogatásokat a vállalkozásoknál és persze a bürokráciacsökkentést is.




 << A teljes cikket itt olvashatja >>

Friss sajtóértesülések szerint jövőre a nyugdíjak 0,9 százalékkal emelkednek, vagyis a jelenlegi átlagnyugdíj összege 986 forinttal fog nőni.
A cikk forrása: palyazatfigyelo.info

Szponzorát linkek: