Üdvözöljük a nyugdíjasinfó weboldalon!

Ez a weboldal azért készült, hogy valós információkkal lássa el a nyugdíjasokat, és a nyugdíjba vonulókat.

Itt olvashat cikket a nyugdíjakról, nyugdíjemelésekről, nyugdíjbiztosításról is. De megtalálható nyugdíjaskénti munkavállaláshoz szükséges információk is.

Akik  csak most mennek nyugdíjba (esetleg még nyugdíj előtt állnak), azoknak is sok hasznos információkat szolgál a nyugdíjasinfó oldalunk.

 


Szponzorát linkek:

2016. május 9., hétfő

A nyugdíjra spórolók rosszul számolnak

A nyugdíjra spórolók rosszul számolnak


A nyugdíjcélú megtakarítás felhalmozott összegét nyugdíjba vonuláskor a legtöbben egy összegben kapják meg, amely a tapasztalatok szerint azonban sokszor hamar elfogy, mert hajlamosak vagyunk alábecsülni a  várható élettartamot.


Azért sikerül rosszul a számolgatás, mert a nyugdíjba vonulók a születéskor várható átlagos élettartammal számolnak, ami 70 év, pedig a nyugdíjba vonuláskor hátralévő átlagos élettartammal kellene kalkulálni, lehet akár 20 év.
Erre jó bizonyítékot szolgálnak  a 2013-as statisztikák, amelyek szerint a 65 éves kort betöltő magyar nők hátralévő átlagos élettartama 18,4 év,  a férfiaké pedig 14,5 év. Ez azt jelenti, hogy a nyugdíjba vonulóknak  legalább 80-85 éves korig kell kiszámolniuk a havi felélhető összeget, és úgy osztani be a megtakarításaikat. Ráadásul a hátralévő várható élettartam folyamatosan nő, ezért ennél akár sokkal tovább élhetnek az időskorúak.
A nyugdíj-megtakarításoknál  az egyösszegű kifizetés általában eleve kódolva, sokan ezt választják, de ez  még jól jöhet, mert ha a megtakarított összeget befizeti  járadékbiztosításra, akkor  életjáradékhoz juthat és hosszú ideig havonta magasabb összeg felett rendelkezhet. Ez még nem annyira széles körben elterjedt pénzügyi termék Magyarországon, szeretik az emberek minél előbb a pénzt megkapni. De ha azt látjuk, hogy egyre több nyugdíjcélú megtakarító éri el a magasabb korhatárt, akkor annál népszerűbbek lehetnek ezek a termékek, rájönnek, hogy jobb hosszabb ideig alacsonyabb összegből gazdálkodni, mint egy idő után azt látni, hogy alig van miből élni, mert elfogyott a megtakarítás.
Az egyösszegű befizetésért cserébe a járadékbiztosítások  az ügyfélnek életjáradékot fizetnek.  Ennek köszönhetően nemcsak azt lehet elérni, hogy a nyugdíjra félretett pénzt néhány év alatt feléljék, hanem életük végéig folyamatos kifizetést kapunk a biztosítótól. A bentlévő pénz kamatozik is, de az egy összegben felvett pénzt nem könnyű magas hozamú bevételre átváltani, úgy ahogyan ezt a biztosító teszi . Ezeknél a termékeknél ugyanis fix hozamot adnak, amelynek mértékét  a biztosítók technikai kamatlába határozza meg.

Vannak olyan  járadékbiztosítások, amelyet csak  a szolgáltató korábbi ügyfelei köthetnek meg, de a termékek között találhatunk olyat is, amely nem függ  attól, hogy volt-e korábban kapcsolatunk a biztosítóval.
Az Aegon és az NN termékei viszonylag magas kamatot ígérnek, de ezt a konstrukciót csak már meglévő  ügyfeleiknek elérhető. Viszont bárki megkötheti a Generali és a Groupama biztosításait, de itt valamivel alacsonyabb kamattal számolhatnak az ügyfelek.
  • az AEGON 3,9% kamatot ad
  • az NN biztosító 2.5%-ot, de a technikai kamat felett elért hozamból további visszatérítést kap az ügyfél.
  • Generali 2,25%
  • Groupama 2%.
Egyre több előtakarékossági terméket kínálnak a biztosítók, érdemes előrelátónak lenni és biztosítani egy stabil anyagi hátteret a nyugdíjas évekre.
 Forrás : metropol.hu
A cikk forrása: palyazatfigyelo.info

Szponzorát linkek: