Üdvözöljük a nyugdíjasinfó weboldalon!

Ez a weboldal azért készült, hogy valós információkkal lássa el a nyugdíjasokat, és a nyugdíjba vonulókat.

Itt olvashat cikket a nyugdíjakról, nyugdíjemelésekről, nyugdíjbiztosításról is. De megtalálható nyugdíjaskénti munkavállaláshoz szükséges információk is.

Akik  csak most mennek nyugdíjba (esetleg még nyugdíj előtt állnak), azoknak is sok hasznos információkat szolgál a nyugdíjasinfó oldalunk.

 


Szponzorát linkek:

2016. április 4., hétfő

Nyugdíjasok figyelem – megkérdezik Önöket mielőtt még nagyon nagy baj lesz!

Nyugdíjasok figyelem – megkérdezik Önöket mielőtt még nagyon nagy baj lesz!

Megkérdezik a nyugdíjasokat, mielőtt még nagyobb lesz a baj
Nem sokára sor kerül egy nagyobb méretű  véleménykutatásra, ennek során azt is felmérnék, hogy  esetleg milyen mértékben vállalnának aktív részt a helyzetük javítása érdekében: elmenne tüntetni , vagy aláírásgyűjtésben venne részt, vagy azzal fejeznék ki tiltakozásukat, hogy támogatnák egy új nyugdíjaspártnak a létrehozását.


A Nyugdíjasok Országos Szövetségének elnöke, Némethné Jankovics Györgyi arról is tájékoztatott, hogy igen nagy volumenű kutatást indít országos szinten a szervezet, több mint 10 ezer főt fog bevonni a felmérésbe, a statisztikai adatok majd a nyugdíjasok aktuális anyagi helyzetéről is képet nyújtanak, de az eredmény majd képet ad az aktivizálhatóságukról is. 
Arról is beszélt a NYOSZ elnöke, hogy sajnos csak a választások előtt kerül napirendre a nyugdíjasok helyzete, lehetőséget nyújtva kampánybeszédekre, amelyek elcsitulnak a választások után. Általában az ígéretek beváltása elmarad, pedig a választó polgárok egynegyedét a nyugdíjasok teszik ki, mégis számukra világos, hogy a politikának egyáltalán nincs képe a nyugdíjasok aktuális helyzetéről, ennek köszönhetően  nem tudnak megalapozott javaslatokkal előállni a helyzet megoldására, csak általános javaslatokkal tudnak előállni, nem a helyzethez való konkrét megoldással.
Azt is kijelentette, hogy sajnos nem kell nagyon kutatni, hiszen köztudott, hogy a felmérések azzal az eredménnyel zárultak eddig is, hogy a létminimum alatt él a nyugdíjasok több mint fele. A szervezet célja, hogy konkrét javaslatokkal tudjon előállni a nyugdíjasok számára biztonságos életmód megvalósítása érdekében. Magyarországon a felosztó-kiróvó rendszer működik, az aktív járulékként befizetett összeget fizetik ki nyugdíjként, szerintük ez nem igazságos, ennél jobb a sokat kritizált svájci módszer is, ahol figyelembe veszik az aktívak bérkiáramlásának növekedését is az infláció mellett.
Az elnök szerint a legjobb megoldás az egyéni számlarendszer lenne, így pontos képe lenne arról mindenkinek, hogy az évek során a nyugdíjalapba mennyit fizetett be, és mennyi nyugdíj jár majd neki. A szövetségnek az az elve, hogy az illető tulajdonát képezik a nyugdíjcélú befizetések és akkor lenne átláthatóvá a jogos igény, ha kitűnne, hogy mennyi ideig nyújt fedezetet, milyen havi összegben az eddig befizetett összeg.
A cikk a   penzcentrum.hu cikke alapján készült.
A cikk forrása: palyazatfigyelo.info

Szponzorát linkek: