Üdvözöljük a nyugdíjasinfó weboldalon!

Ez a weboldal azért készült, hogy valós információkkal lássa el a nyugdíjasokat, és a nyugdíjba vonulókat.

Itt olvashat cikket a nyugdíjakról, nyugdíjemelésekről, nyugdíjbiztosításról is. De megtalálható nyugdíjaskénti munkavállaláshoz szükséges információk is.

Akik  csak most mennek nyugdíjba (esetleg még nyugdíj előtt állnak), azoknak is sok hasznos információkat szolgál a nyugdíjasinfó oldalunk.

 


Szponzorát linkek:

2016. április 25., hétfő

Miért nem jár támogatás a nyugdíjas cukorbetegeknek?


Miért nem jár támogatás a nyugdíjas cukorbetegeknek?


A diétás élelmiszerek nagyon drágák, de a nyugdíjasoknak mégsem jár rá támogatás, csak az aktív dolgozóknak.


Több olvasónk is felháborodva írta, hogy az inzulinos cukorbeteg nyugdíjasoknak nem jár támogatás. Létezik erre a célra támogatás, ám CSAKIS adó-visszatérítés formájában, évi 66 ezer Ft. Vagyis a már nem dolgozó nyugdíjasnak nem jár. Oldja meg a kis nyugdíjából a diétát, ahogy tudja …

Vajon miért terheli ezeket a készítményeket is az extra magas, 27 %-os Általános Forgalmi Adó. Ha csökkentenék az ÁFÁ-t, már az is nagy segítség lenne.

 Mennyibe kerül egy cukorbeteg?

Magyarországon a teljes GDP 7,6 százalékát, vagyis 2146 milliárd forintot fordítunk egészségügyi kiadásokra (2012-es adat – szerk.), s ennek 1 százaléka közvetett és közvetlen költségként megjelenik a diabetológiában. Ez azt jelneti, hogy az összkiadás egyhetedét kizárólag a cukorbetegség gyógyítására költjük, s a maradék 6/7-en osztozik a szektor összes többi területe.
  • tablettával kezelt szövődménymentes cukorbeteg/év: 242 ezer Ft
  • inzulinnal kezelt szövődménymentes/év: 449 ezer Ft
  • szövődményes beteg/év: 633 ezer Ft


Ha a szövődményekkel is számolunk, ez az érték akár a nyolcszorosára is emelkedik az első évben, míg a második évben az alapérték háromszorosára.


Forrás : egeszsegtukor.hu
Forrás : http://nyugdijasok.com
A cikk forrása: palyazatfigyelo.info


Szponzorát linkek: