Üdvözöljük a nyugdíjasinfó weboldalon!

Ez a weboldal azért készült, hogy valós információkkal lássa el a nyugdíjasokat, és a nyugdíjba vonulókat.

Itt olvashat cikket a nyugdíjakról, nyugdíjemelésekről, nyugdíjbiztosításról is. De megtalálható nyugdíjaskénti munkavállaláshoz szükséges információk is.

Akik  csak most mennek nyugdíjba (esetleg még nyugdíj előtt állnak), azoknak is sok hasznos információkat szolgál a nyugdíjasinfó oldalunk.

 


Szponzorát linkek:

2016. április 16., szombat

Ezen nagyot bukhatnak a magyar nyugdíjasok! – FONTOS!

Ezen nagyot bukhatnak a magyar nyugdíjasok! – FONTOS!

A nyugdíjasok nagy része állami nyugdíját járadék formájában kapja. Azok, akik a nyugdíjcélú előtakarékosságot választották lehetőségük van egyösszegben kivenni az összegyűlt pénzt, ilyenkor fordulhat elő, hogy ha nem megfelelő időben veszik ki a pénz igen nagy összeget bukhatnak.


Ezért biztonságosabb a járadék formájában kötött nyugdíjelőtakarékosság, mert közben kamatozik a pénz és havonta megkapja az adott összeget.
A biztosítok széles köre ajánlja a járadék biztosításokat, ezek a termékek abban segítik a nyugdíjasokat, hogy ne egy összegben, esetleg ha nem kellőképpen tájékozott sok pénzt veszítve jussanak megtakarításaikhoz, hanem a havonta érkező összeget sokkal könnyebb beosztani és így még hozamot is termel.
A járadékot kétféleképpen igényelhetik:
– adott futamidő alatt, például a nyugdíjba vonulás után 15 év futamidő alatt kapja a járadékot , a teljes befizetett összeget és a hozamokat
– életjáradék, ebben az esetben haláláig kapja a járadékot a biztosított, ami lehet akár 40 év vagy pár hónap vagy évek, attól függ mennyit él nyugdíjasként, de garantáltan megkapja a pénzt egész idő alatt.
A statisztikai adatokból kiderül, hogy egyre emelkedik a várható élettartam a nyugdíjaskor után, azaz 65 éves kor után, 14,5 év férfiaknál , a nőknél még ennél is magasabb 18,4 év. Itt fontos elgondolkodni azon akik futamidő alatt kérik a járadékot, hogy érdemes 20 évvel kalkulálni, még így is elég sok éve lehet vissza nyugdíjasként. Az életjáradéknál nem kell ezen gondolkodni, számolni, hogy milyen futamidőre számítsunk.
Az életjáradék előnye:
A nyugdíjbavonulástól az élethosszig tart, tehát addig tart amíg szükség van a nagyobb összegre, főleg azoknak előnyös ez a biztosítási forma, akik jó egészségnek örvendenek, még hosszú életre számíthatnak, éppen ezért nyugalmat ad nekik, hogy nem kell szűkölködniük, kuporgatniuk.
Az egyösszegű kifizetésnél fennáll az a veszély, hogy elúszik a pénz hamar, így pont akkor nem áll majd a rendelkezésére, amikor a legnagyobb szüksége lenne rá, de ha ügyesen kezeli a pénzt, akkor ez a módszer is jó. Ha egyösszegben veszi fel a megtakarításokat, akkor már utána nem kamatozik olyan jól, mert csak a nagyobb kockázatú befektetések kecsegtetnek magasabb hozammal, így esetleg elúszhat az addig megspórolt pénz.
A járadék esetében folyamatosan termelődik a hozam, magasabb kamatláb esetén a havi járadék összege is nő, az is igaz, hogy ha csökken a kamatláb , akkor a havi összeg is csökken.
Lássuk milyen kamatokat ajánlanak a főbb biztosítók:
- Groupama 2%
– NN 2,5 % , ők jóváírják kamatként a többlethozam egy részét
– Generali 2,25%
– Aegon 3,9%,
Ennyire változóak a kamatok, de a költségeket is érdemes megnézni az egyes biztosítóknál, ugyanakkor egyes biztosítók a konstrukciót már meglévő ügyfeleiknek ajánlják csak , ebből a szempontból a Gruopama és a Generali nyújt lehetőséget új ügyfeleknek arra, hogy ezt a biztosítást válasszák.
Miért nem elterjedt hazánkban a járadék?
Nem jellemző a magyarokra a nyugdíjtakarékosság és a pénzügyi előretervezés, ezért még nem kapkodják ezeket a termékeket. Viszont nagy szükség van a pénzügyi kultúra fejlesztésére, azért, hogy az emberek jobban gondoljanak nyugdíjas éveikre és igyekezzenek biztosítani maguk számára a nagyobb pénzösszeget, életük végéig.
A cikk a penzcentrum.hu cikke alapján készült, az átdolgozott cikket írta a Pályázatfigyelő.
A cikk forrása: palyazatfigyelo.info

Szponzorát linkek: