Üdvözöljük a nyugdíjasinfó weboldalon!

Ez a weboldal azért készült, hogy valós információkkal lássa el a nyugdíjasokat, és a nyugdíjba vonulókat.

Itt olvashat cikket a nyugdíjakról, nyugdíjemelésekről, nyugdíjbiztosításról is. De megtalálható nyugdíjaskénti munkavállaláshoz szükséges információk is.

Akik  csak most mennek nyugdíjba (esetleg még nyugdíj előtt állnak), azoknak is sok hasznos információkat szolgál a nyugdíjasinfó oldalunk.

 


Szponzorát linkek:

2016. március 10., csütörtök

Nők nyugdíja – erre figyeljen ha nőként jó nyugdíjat szeretne!

Nők nyugdíja – erre figyeljen ha nőként jó nyugdíjat szeretne!


Tény, hogy Magyarországon a nők kevesebbet keresnek, mint a férfiak, ugyanakkor a nők tovább élnek mint a férfiak, tehát kevesebb pénzt tudnak félretenni és tovább kell kitartania a megtakarításoknak.


Napjainkban is a KSH adatai szerint a nők bére 13,2 százalékkal alacsonyabb a férfiakénál. Szintén statisztikai adatok bizonyítják, hogy 44 százaléka a nőknek nem rendelkezik pénzügyi tervvel és 53 százalékuk számít arra, hogy partnere még hosszú évekig jelentős szerepet tölt be anyagi szinten a nyugdíjas évek alatt. A férfiak 34 százaléka gondolkodik hasonlóan.

Az AEGON is készített felméréseket, meglepő módon olyan eredmények születtek, hogy sokan úgy gondolnak a nyugdíjas évekre, mint egyfajta lehetőség: új hobbit szeretne felfedezni a megkérdezettek 50%-a, több időt szeretne fordítani családjára, barátaira 57%, míg 62% utazni szeretne. Igen, sokan várakozva tekintenek a nyugdíjas évekre, pedig a nők a társadalomban betöltött szerepük miatt nem tudtak gyűjteni, félretenni, takarékoskodni, mert a családalapítás, gyerekvállalás miatt megszakították karrierjüket, többen dolgoztak, dolgoznak részmunkaidőben és sajnos még napjainkban is előfordul, hogy ugyanazon munkakörben dolgozó nők kevesebb bért kapnak mint a férfiak.

A statisztikák még arra is rámutattak, hogy világszerte csak 19%-a a nőknek biztos abba, hogy amit a nyugdíjas éveire eltervezett, azt meg fogja tudni valósítani. Szintén világszerte csak a megkérdezett nők 40%-a rendelkezik valamilyen megtakarítással vagy nyugdíjcélú előtakarékossággal.

Az AEGON megfogalmazott egy úgynevezett ajánlást, pár jó tanácsot, amelyek segítséget nyújthatnak, hogy nyugdíjas éveikről is gondoskodhassanak a nők, ne csak a családjaikról.

1. Érdemes elgondolkodni arról, hogy mit szeretne csinálni ha nyugdíjba vonul, hogyan szeretne élni.
2. Megéri elkészíteni egy jó pénzügyi tervet, fontos akár szakértő , pénzügyi tanácsadó véleményét is kikérni.
3. Amennyiben nem alkalmazott érdemes arra törekedni, hogy legalább részmunkaidőben foglalkoztassa munkáltatója.
4. Érdemes felkészülni a rugalmas nyugdíjba vonulásra és a továbbfoglalkoztatásra.

A szakemberek szerint érdemes nem csak a nőknek, hanem a férfiaknak is minél előbb félretenni bizonyos összegeket, ha lehet valamilyen előtakarékossági formában.


Szintén szakemberek számolták ki, például ha az önkéntes nyugdíjpénztárba fizetett be valaki 20 éves korától havi 10 ezer forintot, akkor az összes befizetése 5 millió forint körüli nyugdíjba vonulásáig, de a hozamoknak és az állami támogatásnak köszönhetően 22 millió van a számláján.
Ha belegondolunk a havi 10 ezer forintnál jóval több megy el egyéb apróságokra, és a nyugdíj előtt nem érdemes hozzányúlni a gyűjtött pénzhez, de hát a nyugdíjra takarékoskodik, nem érdemes elaprózni.

A cikk a bankmonitor.hu cikke alapján készült, az átdolgozott cikket írta Pályázatfigyelő!

A cikk forrása: palyazatfigyelo.info

Szponzorát linkek: