Üdvözöljük a nyugdíjasinfó weboldalon!

Ez a weboldal azért készült, hogy valós információkkal lássa el a nyugdíjasokat, és a nyugdíjba vonulókat.

Itt olvashat cikket a nyugdíjakról, nyugdíjemelésekről, nyugdíjbiztosításról is. De megtalálható nyugdíjaskénti munkavállaláshoz szükséges információk is.

Akik  csak most mennek nyugdíjba (esetleg még nyugdíj előtt állnak), azoknak is sok hasznos információkat szolgál a nyugdíjasinfó oldalunk.

 


Szponzorát linkek:

2016. február 9., kedd

Tévhit: „Hogy, az állami nyugdíjat az utolsó 5 év bére alapján számítják ki"

Tévhit: „Hogy, az állami nyugdíjat az utolsó 5 év bére alapján számítják ki"


A mai napig sokan úgy gondolják, hogy az állami nyugdíjat az utolsó 5 év alapján számítják, így elég lesz, ha valaki 60 éves korától bejelent(tet)i magát egy tisztességes nettó fizetésre és a nyugdíjprobléma ki van pipálva. A rendszer azonban nem így működik!



Az öregségi nyugdíj kiszámítása esetén, minden az 1988 január 1-je után megkapott bejelentett bruttó jövedelem alapját képezi a kalkulációnak, amely így drasztikusan alacsonyabb átlagbért fog eredményezni, mint ha az utolsó 5 évvel számolnánk. E
zt ráadásul még tovább súlyozzák a ledolgozott évek számával is, azaz például egy 30 éves folyamatos munkaviszony esetén is, - amely a mai világban kimondottan soknak is számít - mindössze az átlagbérünk 68 százalékát kaphatjuk meg!


Az tehát, aki az utolsó 5 éves átlagbérére számít nyugdíjként, súlyos csalódásként fogja megélni, hogy az elképzelt összeg fele, vagy harmada érkezik majd meg a postás által. Ha egyáltalán lesz addigra olyan, hogy állami nyugdíj.

A cikk forrása: hirkozpont.eu

Szponzorát linkek: