Üdvözöljük a nyugdíjasinfó weboldalon!

Ez a weboldal azért készült, hogy valós információkkal lássa el a nyugdíjasokat, és a nyugdíjba vonulókat.

Itt olvashat cikket a nyugdíjakról, nyugdíjemelésekről, nyugdíjbiztosításról is. De megtalálható nyugdíjaskénti munkavállaláshoz szükséges információk is.

Akik  csak most mennek nyugdíjba (esetleg még nyugdíj előtt állnak), azoknak is sok hasznos információkat szolgál a nyugdíjasinfó oldalunk.

 


Szponzorát linkek:

2016. január 30., szombat

Utazási Kedvezmények 2016 – 8 Utazási Kedvezmény Diákoknak, Nyugdíjasoknak És Nagycsaládosoknak!

Utazási Kedvezmények 2016 – 8 Utazási Kedvezmény Diákoknak, Nyugdíjasoknak És Nagycsaládosoknak!

8 utazási kedvezmény, melyről talán sosem hallottál
Tévhit, hogy Magyarország csak nyugdíjasoknak és a diákoknak járnak utazási kedvezmények! Lehet, hogy te is több kedvezményre is jogosult vagy, de nem is tudsz róla, így kihasználni sem tudod őket!


Köztudott, hogy a diákok és a nyugdíjasok, meg persze a nagycsaládosok olcsóbban utazhatnak, de vajon azokról a kedvezményekről hányan tudnak, amelyek az ezen csoportokon kívül állókat érintik?
1.
Magyarországon a 26 éven aluli felnőttek, pénteken, szombaton és vasárnap 33%-os kedvezménnyel utazhatnak a vonatokon.
2.
Van arra lehetőség, hogy a főnöködtől, a cégedtől utazási kedvezményt kaphass, például bérlet formájában, ilyenkor a bérlet árának a 86%-át kifizeti a munkahelyed, így neked csak a maradék 14%-ot kell kifizetned.
3.
Bizonyos rendezvényekkel, kiállításokkal, fesztiválokkal a MÁV is együttműködik, ennek köszönhetően az ezekre a rendezvényekre utazóutasok is jól járnak, ugyanis akár 33-50%-os kedvezménnyel is utazhatnak, akkor ha menettérti jegyet vásárolnak.
4.
Ha többen utaztok vonattal, akkor mindenképpen érdemes tájékozódni és igényelni a csoportos kedvezményt, ugyanis, ha tízen utaztok együtt, akkor már 20%-os kedvezményre vagytok jogosultak.
5.
Regisztrált álláskeresőként, ha benne vagy a Munkaügyi Központ adatbázisában, és az őáltaluk ajánlott illetve finanszírozott valamely képzésen veszel részt, akkor a Munkaügyi Központ az utazásod 90%-át állja, így neked csak a 10%-ot kell kifizetned, ami nagy valószínűséggel igen csekély összeg lesz.
6.
Ha kiváltod a Start Klub kártyát, a MÁV vonatain 50%-os kedvezményt is kaphatsz.Ez igazán jelentős kedvezmény, melyet akár fél vagy egy évig is igénybe vehetsz, a kártya érvényességének időtartalmától függően.
Budapest buszok trolik villamosok metró

7.
Az elővételes jegyvásárlás lehetősége további kedvezményekhez juttat, ugyanis például ha helyjegyet vásárolsz elővételben akkor is akár több száz forintot is megspórolhatsz!
8.
A közalkalmazottak is óriási kedvezménnyel utazhatnak a magyar vonatokon, egy igazolvány segítségével évente 12 alkalommal, menettérti jegy vásárlásakor, a jegy csupán 50%-át kell kifizetniük.
Kedvezmények vannak csak nyitva kell tartanunk a szemünket. A mai abszolút gazdasági alapon működő világban mindenképpen érdemes mindenhol nyitott szemmel járnunk, ugyanis sok helyen vehetünk igénybe kedvezményeket, kaphatunk különféle támogatásokat ha szociálisan rászorulunk. Ezek a pénzek pedig ajándék pénzek, ha adják el kell fogadni, hisz egy kis támogatás a mai világban mindenkinek jól jön.
A cikk forrása: online-kalkulator.hu

Szponzorát linkek: