Üdvözöljük a nyugdíjasinfó weboldalon!

Ez a weboldal azért készült, hogy valós információkkal lássa el a nyugdíjasokat, és a nyugdíjba vonulókat.

Itt olvashat cikket a nyugdíjakról, nyugdíjemelésekről, nyugdíjbiztosításról is. De megtalálható nyugdíjaskénti munkavállaláshoz szükséges információk is.

Akik  csak most mennek nyugdíjba (esetleg még nyugdíj előtt állnak), azoknak is sok hasznos információkat szolgál a nyugdíjasinfó oldalunk.

 


Szponzorát linkek:

2016. január 11., hétfő

Öregségi nyugdíjminimum 2016 – rengeteg ellátást befolyásol!

Öregségi nyugdíjminimum 2016 – rengeteg ellátást befolyásol!


Ennyi lesz a nyugdíjminimum 2016-ban….
Nyugdíjminimum 2016 – 28,500 ft : 1 forinttal sem nőtt a nyugdíjminimum 2008 óta…..
Most van nyolcadik éve, hogy egyetlen fillérrel sem emelkedik nyugdíjminimum.


A „befagyasztott” alapellátás mellett a magánnyugdíjak államosítása, a korhatár fokozatos emelése, az indexálás átalakítása és a korhatár alatti ellátások megszüntetése is jelentősen hozzájárul a Nyugdíjbiztosítási Alap egyensúlyban tartásához, bár erről rendre ügyesen elterelik a figyelmet a nyugdíjemeléssel.
Az öregségi nyugdíj legkisebb összege, közismert nevén a nyugdíjminimum 2008. január 1. óta változatlanul 28500 forint Magyarországon. Előtte minden évben emelték az összegét, leginkább az inflációval megegyező mértékben. Nyolc éve azonban egyetlen egyszer sem határozott emeléséről az Országgyűlés, nem véletlenül: nem csak a nyugellátás, de számos szociális ellátás igénybe vétele, illetve összege is a nyugdíjminimumhoz igazodik, így a rendszeres szociális segély vagy a gyermekvédelmi támogatás.

A kormány a nyugdíjminimum kvázi befagyasztásával
jelentős összegeket spórol a költségvetésnek. De több más intézkedés is hozzájárult a Nyugdíjbiztosítási Alap mesterséges egyensúlyban tartásához.
Az öregségi nyugdíjminimum 2016- ban is rengeteg egyéb ellátást befolyásol, többek között a gyes és a gyet összege is minden évben megegyezik az öregségi nyugdíj legkisebb összegével.
Az öregségi nyugdíjminimum 2016- ban azokat érinti, akiknek az átlagkeresete és a befizetett járulékai csekély mértékűek voltak.
A cikk forrása: http://palyazatfigyelo.info

Szponzorát linkek: