Üdvözöljük a nyugdíjasinfó weboldalon!

Ez a weboldal azért készült, hogy valós információkkal lássa el a nyugdíjasokat, és a nyugdíjba vonulókat.

Itt olvashat cikket a nyugdíjakról, nyugdíjemelésekről, nyugdíjbiztosításról is. De megtalálható nyugdíjaskénti munkavállaláshoz szükséges információk is.

Akik  csak most mennek nyugdíjba (esetleg még nyugdíj előtt állnak), azoknak is sok hasznos információkat szolgál a nyugdíjasinfó oldalunk.

 


Szponzorát linkek:

2016. január 12., kedd

Online nyugdíjkalkulátor 2016 – Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság

Online nyugdíjkalkulátor 2016 – Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság

Online nyugdíjkalkulátorral rukkolt elő az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság. A nyugdíjösszeg kiszámításához rengeteg adatra van szükség. A főigazgatóság egy 12 oldalas használati útmutatót is mellékelt a kalkulátorhoz.


Az ONYF honlapján lévő tájékoztatás szerint a nyugdíjkalkulátor a társadalombiztosítási öregségi nyugdíj, ideértve a nőknél életkortól függetlenül igénybe vehető kedvezményes öregségi nyugdíj meghatározására is szolgál.
kalkulátor használatához rengeteg adatra van szükség. Többek között naptári évenként fel kell tüntetni az éves jövedelmet, juttatások nélkül. A jutalmakat, valamint az adómentes járulékköteles jövedelmeket is be kell írni egy-egy rubrikába, és még az osztónapok is érdekesek, ami 365 vagy szökőév esetén 366 nap.
Az alkalmazás az adott naptári évben várható öregségi nyugdíj összegét a felhasználó birtokában lévő és általa rögzített adatok alapján határozza meg. Ha a rögzített adatok esetleg tévesek, hiányosak, a vonatkozó jogszabályoknak ellentmondóak, vagy például a rögzítéskor elütés történt, a kapott eredmény megtévesztő lehet – hívja fel a figyelmet az ONYF.
A cikk forrása: online-kalkulator.hu

Szponzorát linkek: