Üdvözöljük a nyugdíjasinfó weboldalon!

Ez a weboldal azért készült, hogy valós információkkal lássa el a nyugdíjasokat, és a nyugdíjba vonulókat.

Itt olvashat cikket a nyugdíjakról, nyugdíjemelésekről, nyugdíjbiztosításról is. De megtalálható nyugdíjaskénti munkavállaláshoz szükséges információk is.

Akik  csak most mennek nyugdíjba (esetleg még nyugdíj előtt állnak), azoknak is sok hasznos információkat szolgál a nyugdíjasinfó oldalunk.

 


Szponzorát linkek:

2016. január 15., péntek

Nyugdíjasok FIGYELEM – ezen múlhat a nyugdíja – amit az adategyeztetésről tudni kell!

Nyugdíjasok FIGYELEM – ezen múlhat a nyugdíja – amit az adategyeztetésről tudni kell!


Az elkövetkezendő hetekben
 hónapokban években rengetegen fognak a nyugdíjbiztosítási szervektől fontos dokumentumokat kapni, melyeknek jelentős szerepük van az adategyeztetésben, mely komoly befolyással van a leendő nyugdíjunkra így ajánlatos komolyan venni!

Sokan már megkapták az említett papírokat de a legtöbben nem értik, hogy mit is jelent valójában, amit kaptak így ez a cikk, most mindenki számára hasznos lehet!
Mi is valójában ez az adategyeztetési eljárás?
Az 1997. évi LXXXI. törvény 96/B. § alapján 2014. augusztus 25-től kezdődően a nyugdíjbiztosítási igazgatási szervek hivatalból indított eljárások keretében megkezdték a nyugdíjbiztosítás nyilvántartás adatainak egyeztetését és a szolgálati idő, jogosultsági idő igazolását a biztosított, volt biztosított biztosítási kötelezettséggel járó jogviszonyaira és kereseteire vonatkozóan.
Ez azt jelenti, hogy minden biztosított, volt biztosított személy kap egy részletes kimutatást azokról a szolgálati idő és kereseti adatokról, amelyet az elmúlt évtizedekben a munkáltatók bejelentése alapján a nyugdíjbiztosító a központi elektronikus rendszerében tárolt, és amely minden egyes személyre vonatkozóan elkülönülten tartalmazza a majdani öregségi nyugdíjnál figyelembe vehető szolgálati idő és kereseti adatokat. (forrás : http://tervezdanyugdijad.blog.hu )
Mit is látunk majd a kimutatásban :
1. Tartalmazza a szolgálati időket és az összes biztosításban eltöltött időt
2. Nőknél tartalmazza a nők 40+ programhoz vagyis a nők kedvezményes nyugdíjához figyelembe vehető jogosultsági időt
3. Az összes munkáltató adatait
4. az 1987. december 31-ét követő időszakra vonatkozó nyugdíjjárulék-köteles kereseteket,
5. az 1987. december 31-ét követő időszakra vonatkozóan a foglalkoztató által levont, befizetett nyugdíjjárulék összegét,
6. Tartalmazza azokat a szolgálati időnek minősülő időszakokat is melyeknél ugyan nyugdíjjárulékot nem fizettünk, de a nyugdíj számításnál figyelembe lehet őket venni

Az első adategyeztetési körben azok fogják megkapni a szükséges dokumentumokat akik, 1955-1959 között születtek, az Ő papírjaiknak a kiküldése és a szolgálati évek és a szükséges adatok rendezésére összesen 2 év áll rendelkezésre.
NAGYON FONTOS DOLOG ugyanis nagyban fog ennek helyességétől függni a nyugdíjunk összege! Amikor valaki megkapja a kimutatást a hivatalnál nyilvántartott adatokról, 60 nap áll rendelkezésére, hogy jelezze az eltérést.

Szponzorát linkek: