Üdvözöljük a nyugdíjasinfó weboldalon!

Ez a weboldal azért készült, hogy valós információkkal lássa el a nyugdíjasokat, és a nyugdíjba vonulókat.

Itt olvashat cikket a nyugdíjakról, nyugdíjemelésekről, nyugdíjbiztosításról is. De megtalálható nyugdíjaskénti munkavállaláshoz szükséges információk is.

Akik  csak most mennek nyugdíjba (esetleg még nyugdíj előtt állnak), azoknak is sok hasznos információkat szolgál a nyugdíjasinfó oldalunk.

 


Szponzorát linkek:

2016. január 1., péntek

Nyugdíj vagy további munka? – nagy kérdés! – ITT A VÁLASZ!

Nyugdíj vagy további munka? – nagy kérdés! – ITT A VÁLASZ!
Az öregségi nyugdíjkorhatár betöltése előtt sok emberben felvetődik a kérdés, hogy vegye-e igénybe az öregségi nyugdíjat a korhatára elérésekor, vagy dolgozzon-e tovább? Mikor lesz több a nyugdíja, ha azt a megállapított nyugdíj melletti kereső tevékenység alapján növelik, vagy a korhatár betöltését követően továbbdolgozik és a nyugellátás megállapítását egy későbbi időponttól kéri? Megmutatjuk!


Általánosságban elmondható, hogy a nyugellátás összege az adott személy megszerzett szolgálati idejétől, valamint a nyugellátás alapjául szolgáló havi átlagkereset összegétől függ. A nyugellátás alapjául szolgáló havi átlagkereset összegét pedig az úgynevezett béridőszakon belül – 1988. január 1-jétől a nyugdíj megállapításának kezdő időpontjáig – elért nyugdíjjárulék alapjául szolgáló keresetek havi átlaga alapján kell meghatározni.(forrás : adozona.hu)
Hogyan alakítja a nyugdíjat a korhatár betöltése után a további munka?
A nyugdíjas kor betöltése után, a ledolgozott évek beszámítanak a nyugdíjba, ettől magasabb lesz?
A törvény nyugdíjtöbbletet (ún. bonuszt) biztosít minden olyan esetben, amikor a biztosított a nyugdíjkorhatár fölött a nyugdíjának megállapíttatása nélkül tovább dolgozik és szolgálati időt szerez. Ennek a bonusznak a mértéke a korhatár fölötti minden munkában töltött (és járulékfizetéssel megalapozott) hónap után az egyébként járó nyugdíj 0,5 %-a (vagyis évi 6 %-a).
A nyugdíjasként fennállt kereső tevékenység alapján további szolgálati idő nem szerezhető.
Ha tetszett a cikk, kérjük oszd meg, hogy mások is láthassák!
A cikk forrása: http://palyazatfigyelo.info

Szponzorát linkek: