Üdvözöljük a nyugdíjasinfó weboldalon!

Ez a weboldal azért készült, hogy valós információkkal lássa el a nyugdíjasokat, és a nyugdíjba vonulókat.

Itt olvashat cikket a nyugdíjakról, nyugdíjemelésekről, nyugdíjbiztosításról is. De megtalálható nyugdíjaskénti munkavállaláshoz szükséges információk is.

Akik  csak most mennek nyugdíjba (esetleg még nyugdíj előtt állnak), azoknak is sok hasznos információkat szolgál a nyugdíjasinfó oldalunk.

 


Szponzorát linkek:

2016. január 29., péntek

Az átlagnyugdíj 120 ezer forint lett – de a legtöbben átlag alattiak!

Az átlagnyugdíj 120 ezer forint lett – de a legtöbben átlag alattiak!


Rétvári szerint átlag 24 ezer forinttal lesz több a nyugdíj, igaz hogy ez csak egy év alatt…
Az idei 1,6 százalékos nyugdíjemelés hatására átlagosan 24 ezer forinttal nőnek éves szinten a nyugdíjak 2016-ban. Vagyis 12 hónap alatt, ami csekély 2 ezer forintos valódi növekedést jelent.


Az nyugdíjemelés 2,6 millió embert érint, és az átlagnyugdíj idén így már havi 120.825 forint lesz.
Rétvári elmondta, hogy 2011 és 2015 között a nyugdíjak átlagosan 21 százalékkal nőttek, vásárlóerő értékük pedig 8,6 százalékkal javult, ami szerinte több mint egy havi nyugdíj összege.

Rétvári azt viszont nem mondta el, amit korábban, miszerint a nyugdíjasok több mint a fele 100 ezer forintnál kevesebből kényszerül megélni havonta, TEHÁT MÉG AZ ÁTLAGOT SEM ÉRIK EL!


Ami ennél is elkeserítőbb, hogy több mint 70 ezren még 50 ezer forintot sem kapnak, és az öregségi nyugdíj legkisebb összege is változatlan már 7 éve, még mindig csak 28.500 forint.
Ilyen optimista hírek és számadatok alapján ez elég megdöbbentő.

A cikk forrása: egyazegyben.com

Szponzorát linkek: