Üdvözöljük a nyugdíjasinfó weboldalon!

Ez a weboldal azért készült, hogy valós információkkal lássa el a nyugdíjasokat, és a nyugdíjba vonulókat.

Itt olvashat cikket a nyugdíjakról, nyugdíjemelésekről, nyugdíjbiztosításról is. De megtalálható nyugdíjaskénti munkavállaláshoz szükséges információk is.

Akik  csak most mennek nyugdíjba (esetleg még nyugdíj előtt állnak), azoknak is sok hasznos információkat szolgál a nyugdíjasinfó oldalunk.

 


Szponzorát linkek:

2016. január 4., hétfő

Az Alzheimer-kór kezelésére alkalmas vegyületeket fedeztek fel

Az Alzheimer-kór kezelésére alkalmas vegyületeket fedeztek fel

A gyapot virágának flavonoidjait felhasználó gyógyszert fejlesztettek ki az Alzheimer-kór kezelésére kínai orvosok. A szer egyelőre klinikai kísérleti fázisban van.



A Kínai Tudományos Akadémiához tartozó Hszincsiangi Fizikai Kutatóintézet tudósai a héten közölték, hogy olyan flavonoidokat fedeztek fel egy 2003-ban kezdődött kutatássorozatban, amelyek fejlesztik az állatok tanulási képességeit. A flavonoid a növényvilágban elterjedt gyógyhatású vegyületcsoport.
A gyapotvirág flavonoidjairól kiderült, hogy javítja a demenciában szenvedő és a természetes módon elöregedett egerek memóriáját. A kutatók 20 flavonoidvegyületet azonosítottak a gyapotvirág szirmaiban, az ezekből összeállított gyógyszer kis dózisban hasonló eredményt ér el.


A fehér és rózsaszín gyapotvirágok a gyapotszálak kifejlődése előtt nyílnak. Hszincsiang Kína fő gyapottermelő központja. Korábban a szirmokat eldobták, gyógyászati értékük felismerése óta azonban kilogrammonként 15 jüanért (660 forintért) bocsátják áruba a termelők.

A cikk forrása: hirado.hu

Szponzorát linkek: