Üdvözöljük a nyugdíjasinfó weboldalon!

Ez a weboldal azért készült, hogy valós információkkal lássa el a nyugdíjasokat, és a nyugdíjba vonulókat.

Itt olvashat cikket a nyugdíjakról, nyugdíjemelésekről, nyugdíjbiztosításról is. De megtalálható nyugdíjaskénti munkavállaláshoz szükséges információk is.

Akik  csak most mennek nyugdíjba (esetleg még nyugdíj előtt állnak), azoknak is sok hasznos információkat szolgál a nyugdíjasinfó oldalunk.

 


Szponzorát linkek:

2015. december 5., szombat

Munkanélkülieken és a nyugdíjszigorításokkal spórolt a kormány

Munkanélkülieken és a nyugdíjszigorításokkal spórolt a kormány

Friss információk!

A szociális kiadások, köztük a munkanélküli ellátások jelentősen csökkentek, az államapparátus működésére költött összegek viszont jelentősen nőttek 2014-ben, írja a Napi.hu.

A gazdasági növekedés 2 százalék helyett 3,6 százalékos lett, az infláció pedig az előző évi 1,7 százalékról -0,2 százalékra csökkent. A kormány által tegnap benyújtott 2014-es zárszámadásból kiderül, hogy a növekedést a tervezetnél nagyobb közösségi fogyasztás, illetve a beruházások húzták – nem utolsósorban a felpörgetett uniós pénzlehívásoknak.

Az állami működési kiadások egy év alatt 15,5 százalékkal emelkedtek, tavaly már 2197,5 milliárd forint ment erre a célra.
A jóléti kiadások teszik ki az állami kiadások túlnyomó részét, ám ezek súlya tavaly csökkent: az NGM adatai szerint az állami kiadások 54,7 százaléka ment erre a célra. Az egészségügyre és az oktatásra szánt összegek nőttek tavaly a kiadásokon belül. A finanszírozás, például az egészségügyben, mégsem javult valójában, mert a rendszerszintű változások elmaradtak.
Bár a nyugdíj 2,4 százalékkal emelkedett – ahogy azt a vonatkozó törvények előírják, a jelentős kiadáscsökkenést a munkanélküli és a szociális ellátásoknál következett be. A munkanélküli foglakoztatási kiadások 240,3 milliárd forintról 100,9 milliárd forintra csökkentek – ami 58 százalékos csökkenés. A korhatár alatti nyugdíjak megszüntetése is jelentős kiadáscsökkenést hozott, elsősorban ezek eredményeként, 73 százalékkal 58,6 milliárd forinttal csökkentek az egyéb tb-kiadások.
Napi.hu
Forrás : hrportal.hu

Szponzorát linkek: